Prnjavor: Ljubić – Omarska 2-0

Žižak Boris ‘4, Bosnić ‘32

Sudija: Velimir Drinić (Modriča) Gledalaca:150

Žuti kartoni: Subić, Vidović (Ljubić) Stojnić, Gavranović, Banović, Lajić, Krecelj, Panić (Omarska)

Ljubić: Mitrović 7, Radaković 7, Žižak B 7,5, Jagodić 7, Džombić 7, Milanović 7 (Jugović -), Žižak A 7 (Ćetojević -), Subić 7 (Čudić -) , Bosnić 7,5 (Mišić -), Vidović 7, Bobić 7. Trener: Stanivuković Milan

Omarska: Jokić 6, Stojnić 6 (Jovičić -), Banović 6, Romanić B 6 (Ratković M 6,5), Lajić 6, Grahovac 6, Romanić Darko 6, Šunić 6 (Panić 6), Lukas 6 (Krecelj -), Jaćimović 6, Rastoka 6 (Zdjelar -). Trener: Zlatko Jelisavac

PRNJAVOR – U derbiju začelja Ljubić je sasvim zasluženo pobjedio Omarsku sa 2-0 i osvojio veoma vrijedne bodove. Stekao se utisak da su igrači Omarske od početka bili veoma nervozni, više razmišljajući o sudijama nego o samoj igri. Tako da nisu pružili svoju najbolju igru i ostaje žal jer je djelovalo da je Omarska danas mogla i do pozitivnog rezultata da je bilo samo malo više mirnoće i koncetracije.

Utakmica samo što je počela a , Ljubić je poveo. Već u četvrtom minutu, nakon kornera, Jagodić je ostao sam na drugoj stativi, vratio loptu pred gol Omarske, a tamo se našao takođe usamljen Žižak Boris i nesmetano je loptu plasirao u mrežu Omarske. Gosti su signalizirali ofsajd, ali je zastavica pomoćnog sudije ostala spuštena i Ljubić je poveo 1-0.

Sve što se poslije toga dešavalo na terenu, bilo je veoma loše od strane obe ekipe. Rastrzano, bez pravih akcija i stopostotnih prilika. U 32.minutu domaći koriste jednu grešku Banovića, odigravaju lijepu akciju, Bosnić izlazi sam pred Jokića i postiže drugi gol za Ljubić. Tim rezultatom se i otišlo na odmor. Omarska je bila potpuno bezidejna i bezopasna u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu, Panić je ušao u igru i Omarska je počela mnogo ofanzivnije. U 48.minutu najbolja akcija Omarske, Lukas Gavranović je izašao sam pred Mitrovića, šutirao, ali je lopta pogodila prečku. Tako je propuštena najbolja prilika Omarske i ostaje žal , jer se stekao utisak da je Omarska tada dala pogodak, da bi možda do kraja utakmice došla i do pozitivnog rezultata.

Bilo kako bilo, ostalo je 2-0 i do kraja utakmice smo gledali jalove napade Omarske, a Ljubić je prijetio iz kontranapada i imao nekoliko opasnih situacija, ali ostalo je nepromjenjeno, 2-0 za Ljubić.

U sledećem kolu Omarska dočekuje Drinu iz Zvornika, a Ljubić gostuje kod ekipe Kozare.

FK Omarska