izlozba moj ljubimac-kraj (1)U Prijedoru je završena trodnevna izložba sitnih životinja, koju je nakon 10 godina organizovalo Sportsko-ekološko društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “Golub”.

Sekretar ovog društva Branko Stojanović potvrdio je da je izložba imala revijalni karakter i da su izlagači uglavnom bili članovi društva.

“Nakon sedam godina ponovo smo aktivirali svoj rad, a posljednji put jednu ovakvu izložbu imali 2005. godine”, rekao je Stojanović.

On je potvrdio da je dio izložbe bilo i izlaganje kućnih ljubimaca djece iz svih škola prijedorske regije pod nazivom “Moj ljubimac”.

Tokom izložbe pedesetak članova društva je izložilo oko 350 eksponata sitnih životinja, a na samom zatvaranju održana je i berza životinja.

izlozba moj ljubimac-kraj (2)“Izložba je propraćena i više nego što smo očekivali. Za pedesetak mališana sa njihovim ljubimcima smo obezbijedili zahvalnice za učešće u ovoj manifestaciji”, rekao je Stojanović.

Izložba je održana u prostorijama mjesne zajednice Urije, a pažnju posjetilaca su privukle egzotične ptice, papagaji, ptice pjevačice, ukrasna živina, kunići, golubovi, akvarijumske ribice, hrčci, vjeverice, zamorci i takozvana teraristika odnosno kornjače, zmije, gušteri i pauci.

“Posebnu nažnju svih posjetilaca privukle su tarantule, otrovni pauci kojima se naš istaknuti član Duško Vujinović bavi već nekoliko godina i ima oko 150 jedinki u svom terarijumu”, potvrdio je Stojanović.

Sportsko-ekološko društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “Golub” osnovano je 1979. godine i trenutno broji 48 članova, a rad je obnovilo početkom ove godine.

U Društvu za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “Golub” najavili su novu izložbu za kraj godine, koja će, za razliku od ove, imati takmičarski karakter.

Sponzori izložbe bili su: Fabrika keksa “Mira”, Mladost-Nektar, doo Sanus, Idea plus, Živko Munjiza, Piljare Tadić i Kafe Intermeco.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

izlozba moj ljubimac-kraj (3) izlozba moj ljubimac-kraj (4) izlozba moj ljubimac-kraj (5) izlozba moj ljubimac-kraj (9) izlozba moj ljubimac-kraj (8) izlozba moj ljubimac-kraj (7) izlozba moj ljubimac-kraj (6) izlozba moj ljubimac-kraj (10) izlozba moj ljubimac-kraj (11) izlozba moj ljubimac-kraj (12) izlozba moj ljubimac-kraj (13) izlozba moj ljubimac-kraj (14)