Neđo Marić (25) iz Banjaluke i Stojadin Knežević (53) rodom iz Obrenovca u Srbiji nepravosnažno su osuđeni u banjalučkom Okružnom sudu na ukupno pet godina zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Ana Radić (21) iz Prijedora, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Kako je saopšteno na stranici suda, navodeći inicijale, Marić je osuđen na četiri, a Knežević na godinu zatvora za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja.

Knežević je osuđen da je djelo počinio iz nehata.

Presudom je Mariću oduzeta vozačka dozvola na tri, a Kneževiću na godinu dana.

Ako osuđeni budu upravljali motornim vozilom u periodu dok traje zabrana sud će kaznu zamijeniti kaznom zatvora tako što će za svakih šest mjeseci oduzimanja vozačke dozvole odrediti mjesec kazne zatvora.

Saobraćajka u Trnu: Preminula djevojka iz Prijedora

Nesreća zbog koje su osuđeni Marić i Knežević desila se 8. jula 2019. godine u Trnu kod Laktaša. Stradala djevojka bila je suvozač u „audiju“ koji je vozio Marić i koji se sudario sa „golfom“ za čijim volanom je bio Knežević koji je tada povrijeđen.

Prema optužnici u trenutku nesreće Marić je vozio iz pravca Klašnica prema Banjaluci i to nedozvoljenom brzinom od 111 kilometara na čas te je preticao kolonu vozila. Navodi se da je on tom prilikom udario u „golf“ koji je vozio Knežević i koji je krećući u smjeru Banjaluke u tom momentu pokušao da skrene u lijevo u trenutku kada je vozač „audija“ započeo preticanje. U presudi se stoji da su oba vozača bila pijana i da je Marić u krvi imao oko 1.48 promila, a Knežević 0.84 promila alkohola.

Glas Srpske