Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, preduzimajući niz aktivnosti usmjerenih na redukciju ulične prodaje narkotičkih sredstava, na osnovu prethodnih saznanja o posjedovanju opojne droge, izvršili su pretres na dvije lokacije u Prijedoru kom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina opojne droge.

Pretresima koji su vršeni uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi Osnovnog suda u Prijedoru u kući i pomoćnim objktima koje koristi lice V.D. iz Prijedora pronađena je i oduzeta zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 634,76 grama.

Pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice P.D. iz Prijedora pronađene su i oduzete dvije stabljike koje svojim izgledom asociraju na stabljiku indijske konoplje.

Nakon kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv lica V.D. i P.D slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo „Neovlaštenja proizvodnja i promet opojnih droga“.

PU Prijedor