U akciji grada Prijedora “Za srećno djetinjstvo” mališanima prijedorskog naselja Topolik postavljeno je novo dječije igralište.

Radost nisu krili mališani, ali i njihovi roditelji koji su istakli da u naselju ima mnogo djece i da se sada rado okupljaju na njemu.

“Igralište je od velikog značaja za Topolik, jer ovdje živi dosta djece, tako da će ono biti od velike koristi za dobrobit naselja”, rekao je mještanin Rade Obradović.

Dječije igralište u Topoliku finansirala je firma “Topić kompani”, a izvođač radova bilo je preduzeće “Komunalne usluge”.

“Zadovoljstvo je učestvovati u ovako nečemu, jer djeca su najveće blago i njima treba pružiti priliku da imaju srećno djetinjstvo i da odrastaju mirno i spokojno”, ističe Aleksandar Topić.

Direktor preduzeća ” Komunalne usluge” Dalibor Grabež potvrdio je novinarima da je ovo nastavak dobre saradnje ovog preduzeća i lokalnih privrednika koji su se odazvali i učestvuju u ovoj akciji koju provodi Gradska uprava Prijedor više od godinu dana.

“Mi smo od prvog dana dio akcije Za srećno djetinjstvo, koja je pokrenuta prošle godine”, dodao je Grabež.

Igralište u Topoliku obišli su predstavnici Gradske uprave, koji su poručili da će ovu akciju nastaviti i naredne godine.

Načelnica odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović istakla je da su osim u mjesnim zajednicama, završena i dječija i školska igrališta te tereni u šest osnovnih škola.

“U narednom periodu očekujemo da se još preduzetnika odazove ovoj akciji”, navela je Kasalovićeva dodajući da je u okviru akcije “Za srećno djetinjstvo”, do sada otvoreno preko 30 dječijih igrališta.

prijedorgrad.org