U našem gradu danas se održava 24.Međunarodni karate kup “Šodan kup 2022” na kojem je prijavljeno 462 sportista u 562 discipline, 39 klubova iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crna Gora te BiH / Federacija BiH i Republika Srpska/.

Predsjednik KK “Šodan” Rajko Vučićević je novinarima izjavio da je ovo veoma dobra priča za naš grad jer dosta gradova učestvuje na ovoj manifestaciji.

“Mi smo uvijek dobro posjećeni i dobri smo domaćini i uvijek smo dobro organizovali ovakve sportske manfiestacije. Imali smo problem što je kup trebao da bude održan 1.oktobra pa je zbog izbora pomjeren za ovaj datum, a danas se u BiH održavaju još tri ovakva turnira što znači da bi broj učesnika mogao da bude i mnogo veći” ,rekao je Vučićević.

Turnir je otvorila načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović koja je istakla da je ovo još jedna od manifestacija odnosno takmičenja u našem gradu koja je zaokupila veliku pažnju naših najmlađih, ali i učesnika kojih je ovdje ukupno 462, a tu su pored domaćih i gosti iz četiri zemlje regiona.

“Zadovoljni smo kao domaćini budući da smo do sada ugostili veliki broj takmičenja. Mi smo podržali ovaj turnir kao što smo podržali i odlazak učesnika ovog našeg kluba na balkansko prvenstvo gdje su nedavno osvojili jedno od pet prvih mesta i ponosni smo na to”, istakla je Kasalovićeva.

Ona je dodala da grad Prijedor čini mnogo kada je u pitanju sport, ulaže mnogo i u redovno finansiranje sportskih klubova, kao i u odlaske i putovanja na razna takmičenja.

“Želimo da svi oni koji žele da se bave sportom postignu rezultate koje zaslužuju , da dođu do izražaja i pokažu svoj talenat, a svi znamo da je domet u svakom sportu rezultat. Grad Prijedor želi da podstakne sve naše sportiste, da se mladi bave što više sportom, da postižu dobre rezultate i da tako najbolje predstavljaju svoj grad budući da su oni, pored toga što postižu dobre rezultate, i najbolji ambasadori svog grada”, naglasila je Kasalovićeva.

prijedorgrad.org