Na terenima Tenis kluba “Dr Mladen Stojanović” u Prijedor otvoren je 6. Bijeli turnir “Prijedor 2022″.

Ovu jedinstvenu revijalnu sportsku manifestaciju u slavu bijelog sport koja se ove godine održava povodom 90 godina od osnivanja Tenis kluba ” Dr Mladen Stojanović” i 108 godina igranja tenisa u gradu na Sani otvorila je Danijela Dodoš , šef kabineta gradonačelnika Prijedora.

“Kao i to vrijeme prije 90 godina pa sve do danas to nije bio samo tenis, više vrijeme govori o ljudima koji su živjeli, žive i živeće na ovim prostorima jer su ljudi naše najveće bogatstvo”, naglasila je Dodoševa.

Ona je u ime gradonačelnika i Gradske uprave poželjela svim gostima dobrodošlicu u Prijedor, a svim takmičarima uspješan predstojeći turnir.

“Kažu da je tenis više od igre, a u našem gradu je zaista više od igre i stoga želim da turnir bude uspješan i da poručim da smo ponosni na sve što kao klub radite na popularisanju sporta prvenstveno tenisa i prenosim poruku da ćete i u budućem vremenu imati podršku grada u svim projektima”, poručila je Dodoševa.

Predsjednik TK” Dr Mladen Stojanović” Goran Nović je istakao da je ovo praznik tenisa.

“Ako je tenis koji gledamo zažet u riječima krv, znoj i suze, ovo ovdje danas je ljepota, strast i ljubav i zato vam povodom ovog velikog jubileja i jedinstvenog turnira koji teba da prikaže sve ljepote tenisa onakav kaakv je on izvorno nekada bio i kako su ga naši osnivači ostavili”, rekao je Nović.

Specifičnost turnira da se održava u bijeloj opremi i sa drvenim reketima, kako se nekada igrao tenis.Ovaj turnir treba da pošalje poruku kakvu sport uopšte šalje, a to je prije svega, tolerancija, međusobno poštovanje uz kulturu komunikacije i uz stvaranje novih prijateljskih i poslovnih veza.

Turnir je i revijalnog, a i takmičarskog karaktera na kojem će nastupiti sedamdesetak takmičara u muškoj i ženskoj kategoriji svih generacija iz Republike Srpske, BiH i Srbije.Pored pehara najboljima, biće dodijeljene i nagrade za najbolje obučene tenisere i teniserke u bijelom.

Pokrovitelj turnira je bio grad Prijedor, a turnir podržava i veći broj sponzora.

prijedorgrad.org