Lijepo je vidjeti da u današnje vrijeme i dalje ima i prave ljubavi i romantike, kao i želje da se napravi nešto drugačije, neubičajeno.

Još kada se to desi u jednom pravom prirodnom ambijentu, kakva i jeste krajiška ljepotica Kozara, onda je sjajan utisak potpun.

Upravo to je proteklog petka pokazao jedan mladi, zaljubljeni Prijedorčanin.

Naime, 24-godišnji Amel zaprosio je svoju djevojku Melissu na Jankovića kamenu.

-Poznajemo se još iz osnovne škole, išli smo u isti razred. Kao mlađi smo se već simpatisali, a ozbiljno se zabavljamo godinu dana – kaže Amel.

Dodaje da je smatrao kako je došlo vrijeme da zajednički odnos podigne na još viši nivo i zaruči svoju djevojku.

-Htio sam da napravim nešto posebno i drugačije, da ne bude neka standardna prosidba. Pošto Melissa voli prirodu i zalaske sunca, odlučio sam se da uklopim oboje pa sam odabrao ovu lokaciju. Prvo iznenađenje je bilo da sam došao “kvadom” po nju i krenuli smo se vozati po Kozari. Usput sam joj ispričao kako sam nazvao kolegu pitajući ga za dobar pogled na zalazak sunca pa je on predložio Jankovića kamen, što je bio i razlog da odemo tamo – priča Amel.

Ističe da je prethodno sve pripremio i dekorisao na ovoj lokaciji kako bi bilo spremno za ono što je namjeravao da uradi.

-Želio sam da nam ovaj dan ostane urezan u pamćenje. Nakon što smo stigli na ovo predivno mjesto uz zalazak sunca vidio sam da je Melissa i sretna i pomalo zbunjena i iznenađena onim što je zatekla. Kleknuo sam i zaprosio je, i naravno, rekla je da – ispričao nam je prve utiske sa prosidbe ovaj 24-godišnji mladić.

Buduća mlada priznaje da ni u jednom trenutku nije posumnjala niti očekivala ovako nešto.

-Vršnjaci smo, poznajemo se dosta dugo, ali sam baš ostala iznenađena. Sigurna sam da se svaka djevojka potajno nada jednoj ovakvoj prosidbi kakvu sam ja doživjela uz zalazak sunca na predivnoj lokaciji. Zato je moja sreća još veća – kaže Melissa.

Osim neizostavnog prstena, bilo je tu svega pomalo, balona, cvijeća, vina, fotografisanja za uspomenu, predivan pogled …

Amel i Melissa su na kraju uživali i u prelijepom vatrometu koji je budući mladoženja priredio uz pomoć svojih prijatelja.

Sretno Amele i Melissa!

Tekst – www.prijedordanas.com
Foto/video – Goran Ćuk/Foto Ćuk