Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor obišao je danas radove na eksterijeru oko boračkih zgrada u naselju Pećani za čije uređenje je iz budžeta grada izdvojeno 420.000 KM.

Javor je naveo da u ovim stambenim objektima, izgrađenim 2010. godine, u ima 132 stana sa oko 400 stanovnika i da se očekuje da će radovi biti okončani do kraja mjeseca.

“Smatram da je sramotno za jednu lokalnu zajednicu da toliko dugo vremena prođe, a da se ovaj dio nije asfaltirao, s obzirom na to da se radi o širem centru grada, posebno što ovdje živi osjetljiva kategorija našeg stanovništva. Nije jasno zbog čega prethodna lokalna vlast je toliko dugo čekala i nije imala sluha za ove probleme i ovo je nešto najmanje što mi kao Gradska uprava i ja kao gradonačelnik možemo da uradimo za ove divne ljude”, rekao je Javor novinarima.

On je najavio da će u narednih 15 dana biti raspisan tender za rekonstrukciju glavne ulice u naselju Pećani, a idućeg mjeseca tender za izgradnju dječijeg vrtića koji će finansirati grad, Vlada Srpske i predsjednica Republike Srpske.

prijedorgrad.org