Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 30.05.2022. godineOkružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli su izvještaj o krivičnom djelu protiv O.J. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ u sticaju sa krivičnim djelom „Zloupotreba položaja odgovornog lica“.

Osumnjičeni se tereti da je kao električar u trafostanici u Prijedoru u periodu od oktobra 2020. godine do maja 2022. godine iskoristio položaj odgovornog lica i u objekat trafo stanice instalirao dvanaest namjenskih uređaja za rudarenje kriptovaluta i sedam uređaja za napajanje električnom energijom.

Koristeći električnu energiju trafo stanice došlo je do povećanja potrošnje električne energije za navedeni period u ukupnom iznosu od 19.719,60 KM za koliko je oštećeno akcionarsko društvo za elektro prenos.

Uviđajem je izuzeto dvanaest uređaja za rudarenje kriptovaluta i sedam uređaja za napajanje električnom energijom koji su deponovani u depozit Osnovnog suda u Prijedoru.

PU Prijedor
Foto – ilustracija