Nastup mladog klarinetiste iz Novog Sada biće održan u srijedu, 8. decembra ove godine sa početkom u 19 časova u Galeriji.

Na programu su djela Bele Kovača, Ante Grgina, Edisona Densiova, Gaetana Donicetija i Đakoma Miluća.

Iz impresivne biografije Slavena Balaća, izdvajamo sljedeće:

Slaven Balać ima 18 godina. Od 2019. najmlađi je student Univerziteta “Mocarteum” u Salcburgu, Austrija. Paralelno sa ovim fakultetom, on je student 2. godine Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača, smjer strukovni vaspitaač djece predškolskog uzrasta u Kikindi.
Pohađao je seminare i masterklasove na prestižnom McGill univerzitetu u Kanadi, zatim u Španiji, Njemačkoj, Portugalu, Švajcarskoj, Sloveniji. Kao solista nastupao je ispred gudačkog orkestra Muzičke škole “Isidor Bajić” iz Novog Sada i duvačkog orkestra “Morahalom” Mađarska, Zrenjaninskog kamernog orkestra sa dirigentom Aleksandrom Kojićem. Nastupao je kao prvi klarinetista Berlinske filharmonije i kao član Austrijskog duvačkog orkestra u Salcburgu. Dobitnik je 36 prvih nagrada, gran prija i tri laureata, 8 drugih i 2 treće nagrade u Srbiji, Francuskoj, Italiji, Makedoniji, Češkoj Republici, Rusiji, Bjelorusiji, Rumuniji, Hrvatskoj, Mađarskoj i Sloveniji.
Dosad je imao šesnaest solističkih koncerata u Srbiji, Mađarskoj i Republici Srpskoj – BiH i preko 280 javnih nastupa u Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori, BiH, Makedoniji, Francuskoj, Češkoj Republici, Italiji, Rusiji, Rumuniji, Austriji, Njemačkoj, Kanadi, Bjelorusiji. Od 2017. najmlađi je član Udruženja muzičkih umetnika Srbije. Nosilac je statuete i zvanja laurerata “Belbrend nagrade” Bjeloruske akademije u Minsku. Član je Internacionalne asocijacije za muzičku edukaciju “ISME” – Australija. Nakon apsolutne pobjede u junior kategoriji “Silverstein Global Work” Njujor, SAD, asocijacije klarinetista, ponio je laskavu titulu njihovog člana i titule “Silverstein Artist”.