Mališani prijedorskog vrtića “Cvrčak”, koji pripada Javnoj ustavnovi Dječiji vrtić “Radost”, do sada nisu imali igralište.

Djeca uzrasta od jedne do tri godine su vrijeme u vrtiću provodila u zatvorenom prostoru. Imajući u vidu značaj boravka najmlađih na otvorenom, rukovodstvo ove javne ustanove pokrenulo je incijativu za izgradnju igrališta. Uspjeli su da dobiju prostor, ali su im nedostajali oprema i igračke za mališane. Zahvaljući donaciji kompanije Mozzart, djeca sada uživaju na potpuno opremljenom igralištu.

“Kako u medijima stalno pratimo humanitarni rad kompanije Mozzart, odlučili smo da im se obratimo molbom za donaciju. Oni su odmah prepoznali važnost ovog projekta i nesebično se odazvali. U potpunosti su opremili igralište svim što je djeci potrebno. O oduševljenju djece najbolje govore njihovi osmijesi kada su ugledali novo igralište i zato hvala Mozzartu”, kaže Tatjana Brdar, v.d. direktora JU Dječiji vrtić “Radost”, Prijedor.

Ona dodaje da će dobijenu donaciju u ovom vrtiću maksimalno iskoristiti. Naime, planiraju da svaki lijep i sunčan dan sa mališanima od sada provode na novom igralištu. A tu će polaznici “Cvrčka” moći da uživaju u druženju i igri u srećnoj kućici, na novoj klackalici, ljuljaški, toboganu, u malom dvorištu sa stolom i stolicama, te da vježbaju prve sportske korake na novom košu i golu.

Ova donacija vrtiću u prijedorskom naselju Pećani posebno je značajna jer je prva od 1996. godine kada su počeli sa radom.

“Kad su nam se prijatelji iz vrtića ‘Radost’ obratili za pomoć i kad su rekli da nemaju adekvatan prostor za igru vani, nismo se dvoumili nijednog trenutka. Isporučili smo opremu koja im je trebala. Nadam se da će tu najmlađi Prijedorčani raditi ono što najbolje znaju, a to je igrati se”, rekla je Salma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.

nezavisne.com