Kup BiH – Osmina finala

Omarska – Igman Konjic

Srijeda, 27.oktobar u 14:30

Nakon neugodnog poraza u Derventi i primljenog gola u sudijskoj nadoknadi, u srijedu nas očekuje istorijska utakmica osmine finala Kupa BiH i možda najveća utakmica u istoriji kluba.

Nakon velike pobjede u Kupu protiv Rudar Prijedora žrijeb nas je spojio sa veoma kvalitetnom ekipom Igmana iz Konjica. Ekipa Igmana je član Prve lige Federacije i trenutno zauzima drugo mjesto sa samo jednim porazom u sezoni, što govori da se radi o veoma teškom protivniku sa visokim ambicijama i u Kupu BiH. Radi se o veoma iskusnoj ekipi sačinjenoj od igrača sa premijerligaškim i internacionalnim iskustvom i ekipi koja je u odličnoj formi jer ima šest utakmica bez poraza. Svi se nadamo da će ovaj niz Igmana biti prekinut na našem stadionu, koji je okarakterisan od mnogih igrača kao najvrući teren u Prvoj Ligi Republike Srpske. U našem mjestu vlada velika euforija pred ovaj meč jer je ulog zaista velik, plasman među osam najboljih ekipa u Bosni i Hercegovini. Svi vjeruje da će ekipa Igmana pasti pred prepunim stadionom i da ćemo izboriti plasman u četvrtinu finala Kupa BiH.

Što se tiče sastava, nekoliko igrača ima problema sa sitnim povredama ali se nadamo da će se oporaviti do srijede. Ova utakmica je izazvala veliku pažnju sportske javnosti, pa i ovaj put očekujemo odličnu posjetu na našem stadionu. Ovim putem pozivamo sve naše navijače da prisustvuju ovoj odličnoj utakmici i uz sjajno navijanje pomognu našoj ekipi da nastavi pozitivan niz na domaćem terenu i ostvari istorijski rezultat u Kupu BiH.

Utakmica se igra u srijedu sa početkom u 14:30, a glavni sudija je Musić Admir iz Sarajeva, premijerligaški sudija.

Ekipi Igmana koja je stigla na noćenje, Želimo dobrodošlicu i ugodan boravak u Omarskoj.

Fk Omarska