Dalibor Pavlović podnio je danas ostavku na funkciju gradonačelnika Prijedora.

On se oglasio saopštenjem sa javnost.

– Kao nosilac javne funkcije i prvi čovjek grada Prijedora, snosim odgovornost da svoje sugrađane. ali i širu javnost izvještavam o poslu koji obavljam baš kao i o privatnom životu ukoliko on utiče na dobrobit zajednice u čijoj sam službi. Kako pisanja i javni progon mene kao čovjeka raznim spinovima, vrijeđanjima, omalovažavanjima, koja su se posljednьih dana u pojedinim medijima pojavila mogu da uzdrmaju odnos povjerenja koje sa građanima Prijedora gradim od stupanja na funkciju, ovim putem obavještavam javnost da prihvatam prijedlog predsjednika SNSD-a Milorada Dodika – saopštio je Pavlović.

Istakao je da je za devet mjeseci rada stabilzovao budžet grada Prijedora.

– Јa sam sa svojim timom iz deficita od 4,2 miliona KM i 1,1 milionskih sudskih presuda uspio da stabilizujem budžet i isplatim sve obaveze koje je grad imao – dodao je Pavlović.

Dodao je da su započeti mnogi infrastrukturni projekti.

– U završnoj fazi su pregovori sa dva investitora gdje će biti zaposleno preko 200 ljudi. Prijedor je postao gradilište i počeo je da se razvija i živi.To je moj uspjeh. Svojim sugrađanima koji su osjetili nelagodu zbog mene, a zbog nečasnog, neljudskog i nekorektnog dіelovanja opozicije, kojoj ništa nije sveto, ovim putem se duboko izvinjavam. Želim da se zahvalim svima na saradnji, a onima od kojih sam dobio na hiljade poruka podrške obećavam da ću i nakon funkcije, ostati čovjek kakvog me znate. Spreman da pomognem svima. Ljudskost i poštenje mi nisu, niti će moći da unište. Pravdu ću dokazivati putem suda i neću odustati od nje. Ustrajaću u nastojanju da zbacim nepravdu koja mi je ovim putem nanesena – zaključio je Pavlović.

Prema Zakonu, izbori bi trebalo da budu održani u roku od 90 dana, ali ne prije 30 dana.

Podsjećamo, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da očekuje ostavku gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića, jer smatra da je to najbolje za njega nakon onoga šta je uradio.

– Ono što se moglo vidjeti u javnom prostoru za mene je moralno neprihvatljivo, politički neodrživo i mislim da je za njega lično najbolje da napusti tu funkciju – rekao je Dodik.

RTRS