Četvrta trka “Kozara ultra trejl” održaće se na Kozari 31. jula i 1. avgusta i okupiće više od 145 takmičara iz osam zemalja, najavili su organizatori na pres konferenciji održanoj u Gradskoj upravi Prijedor.

Predsjednica Udruženja građana “Kozara ultra trejl” Nevena Blagojević izrazila je zahvalnost gradonačelniku Prijedora i Gradskoj upravi na podršci, rekavši da je ove godine najveći broj učesnika upravo iz Prijedora, kao i da je među prijavljenima dječije trke oko 70 odsto djece iz ovog grada.

“Start trke je 31. jula u 8.00 časova. Dvije staze su u pitanju – 10 kilometara i 23 kilometra. Državno prvenstvo drugi put se održava na Kozari, a dječije trke su 1. avgusta od 9.00 i od 11.00 časova”, rekla je Blagojevićeva.

Ona je dodala da prijave i dalje traju i da će se primati do starta trke.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović rekao je da grad podržava i ovu sportsko-turističku manifestaciju kao i sve od kojih grad i građani imaju koristi.

“Ono što je dogovoreno sa organizatorima je da svi oni koji dođu na Kozaru, a nisu iz Prijedora, posjete grad Prijedor i borave u smještajnim kapacitetima na teritoriji grada. Iz tog razloga očekujemo da će grad živnuti jer će veliki broj ljudi doći i vidjeti šta imamo da ponudimo”, dodao je Pavlović.

Direktorica Turističke organizacije grada Prijedora Amira Ganić rekla je da učešćem u organizaciji ovakvog događaja Turistička organizacija želi unaprijediti turističku ponudu ne samo Kozare nego i grada.

“Za sve dodatne informacije i za prijave zainteresovani se mogu javiti i nama”, dodala je Ganićeva.

Koordinator volontera Nedeljko Gavranović rekao je da su dosadašnje trke imale volontere iz Prijedora i Banjaluke, a ove godine pridružili su im se i mladi iz Laktaša i Gradiške.

“To je jedna dobra prilika za mlade ljude iz četiri lokalne zajednice da se upoznaju, druže, razmijene volonterska iskustva i pripomognu organizaciji događaja na Kozari”, poručio je Gavranović i dodao da je ove godine prijavljeno oko 30 volontera i da taj broj raste iz godine u godinu.

Trke organizuje Udruženje građana “Kozara ultra trejl” uz podršku grada Prijedora, Turističke organizacije grada Prijedora i brojnih sponzora.

prijedorgrad.org