U Prijedoru je otvoren obnovljeni Tržni centar “Patrija”, jedan od simbola ovog grada.

Riječ je o investiciji od 17 miliona KM.

U Tržnom centra “Patrija” biće zaposleno oko 150 radnika, a mnogima od njih ovo je prvi posao.

Јelena Karan je rekla da je otvaranje “Patrije” za nju značajno, jer je dobila priliku da dobije prvo zaposlenje.

Navodi da je tek završila srednju školu i da je ovo za nju novi početak.

Anastasija Stojić je završila školu prije dvije godine i pokušavala je u više navrata da se zaposli, a takva mogućnost joj je pružena tek u “Patriji”.

Inače, Robna kuća “Patrije” otvorena je već davne 1979. godine. Bosiljka Grubić, radeći u njoj od otvaranja, zaradila je penziju. Kaže da je srećna što je jedan od simbola grada obnovljen.

Ona je podsjetila da je u “Patriji” uvijek bilo robe i da je svojim izgledom i trgovcima ova robna kuća bila na ponos Prijedoru.

Međutim, kako kaže Prijedorčanka Slobodanka Veselinović, već duži period je “Patrija” bila zapuštena, pa je sada njeno obnavljanje za svaku pohvalu.

Obnova “Patrije”, koja se nalazi u centru grada, počela je prije dvije godine. Nadležni ističu da je uloženo oko 17 miliona maraka. Renovirani objekat prostire su na 9,5 hiljada kvadratnih metara, što je za oko tri hiljade više nego prije obnove.

Siniša Trivić, upravnik Tržnog centra “Patrija”, rekao je da su osim prodavnica i butika, posjetiocima na raspolaganju kino, restoran, kafe bar, a za najmlađe i dječije igraonice.

On je naglasio da su nastojali da za svakoga ponude po nešto, te da posjeta “Patriji” bude zadovoljstvo za cijelu porodicu.

U Tržnom centru najavljuju da će uskoro urediti i parking prostora sa oko stotinu mjesta.

RTRS