kv-dzudoNa Izvještajno-izbornoj skupštini Džudo kluba „Kozara Željezničar“ Prijedor podnesen je Izvještaj o radu Kluba u 2013. godini. Prošla takmičarska godina ocijenjena je veoma uspješnom. Pojedinačni rezultati, u svim uzrasnim kategorijama, su evidentni, o čemu govori 39 osvojenih medalja. Ostvarenim rezultatima bio je zadovoljan i trener Zoran Dragojević.

To su medalje sa zvaničnih prvenstava, turnira, a ostvarili su ih takmičari svih starosnih kategorija. Dragojević je posebno izdvojio rezultate pionirke Nine Balaban, državne i šampionke RS, Đorđa Dragojevića, Marka Šormaza te Dajane Vukelja, šampionke u džudo sportu koja je osvajalo samo zlatne medalje. Ona je državna i šampionka RS u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, pobjednica turnira „Nipon“ japanske Vlade na kome je učestvovalo 2.000 takmičara. Učesnica je Evropskog prvenstva u Sarajevu i svjetskog u LJubljani, gdje se umalo okitila bronzanom medaljom. Vukelja je na ranglisti najboljih sportista našeg grada, za 2013. godinu, bila druga.

Skupština DŽudo kluba „Kozara Željezničar“ zahvalila se starom predsjedniku Upravnog opdbora, Slavku Kosu, i članovima Stevanu Gaćeši i Miloradu LJuboji na radu i zalaganju u minulom periodu te ih razriješila dužnosti. U Upravni odbor izabrani su: Goran, Zoran i Zorana Dragojević, Milan Tankosić, Boris Babić, Dušanka Pačariz, Zoran Savanović, Vlado Šućur i Milan Mrđa. Uprava planira donijeti novu energiju i ideje za bolji rad Kluba.

Novoizabrani predsjednik Upravnog odbora Goran Dragojević upozorava na materijalno stanje Kluba i činjenicu da nikome nisu dužni. Kao dugogodišnji sportista eks-Jugoslavije i Republike Srpske, smatra da su u Upravi oni koji znaju i vole ovaj sport. Očekuje pomoć privrednika u finansiranju Kluba, prvenstveno za odlazak na takmičenja.

– Moja će lična želja biti da pokrenem kampanju da se Klub omasovi, da mlade ljude „skinemo“ sa ulice, posvetimo sportu i pokažemo da ima nešto ljepše od ulice – rekao je Dragojević.

Džudo klub „Kozara Željezničar“ Prijedor ima idealne uslove za rad i sa malo novca žele doći do novih uspjeha.

– Imamo osnovne uslove za treninge: salu, teretanu, strunjače i maksimalno možemo pripremiti takmičare. U novom rukovodstvu su ljudi sa dugogodišnjim stažom u ovom sportu i imaćemo njihovu podršku, ističe predsjednik Skupštine Milan Tankosić.

Džudisti „Kozare Željezničara“ prošlog vikenda, na Pojedinačnom prvenstvu Republike Srpske na Palama, u konkurenciji kadeta i mlađih, bili su uspješni. Jovana Babić je osvojila drugo, a Nina Balaban i Mihajlo Lugonja treće mjesto. Plasirali su se za državno prvenstvo narednog vikenda u Sarajevu. Predsjednik Kluba Goran Dragojević imao je pomoć i Vinarije
„Tikveš“.

Kozarski vjesnik