Karavan Vikend jutra 4. jula u Potkozarju

RTRS stiže i u vaš kraj!

Karavan Vikend jutra dolazi u Potkozarje, Semberiju, Posavinu, Hercegovinu, Sarajevsko-romanijsku regiju i u Krajinu da kroz regionalne centre predstavi tradiciju, igru, pjesmu i priče i upozna svaki kraj pojedinačno.

Emisije realizujemo sa trgova, a govorićemo o vašim i našim gradovima, turizmu, hrani i piću, kulturno-istorijskim znamenitostima.

Ugostićemo talentovanu djecu, prave domaćine, uspješne privrednike i poljoprivrenike, ljude sa neobičnim zanimanjima, kulturno- umjetnička društva iz tih krajeva.

Kuvaćemo zajedno, igraćemo zajedno, ali ćemo i zapjevati zajedno.

Juli i avgust rezervisali smo za šest regija Republike Srpske, te se tako gledamo uživo svake nedjelje od 7 do 12 časova!

Kroz petočasovni program vode vas Verica Kalaba i Srđan Radanović, uz pomoć naših kolega iz IT centara, a u ulozi domaćina u svome kraju ste upravo vi, dragi naši gledaoci!

Ove nedjelje, 4. jula gosti smo i domaćini u Prijedoru i predstavljamo regiju Potkozarja.

U Karavanu Vikend jutro iz Potkozarja pogledajte priče o: Planini Kozari, vazdušnoj banji i prirodnom biseru, nadomak Prijedora; o jednoj i jedinoj rijeci Uni; o Hašanima i djeda Trišinom mlinu; o tradiciji Grmečke koride i uzgoju bikova; o banji „Mlječanica“; o manastiru Klisina; o kostajničkom kestenu, simbolu opštine.

Gosti na Trgu, u otvorenom studiju biće nam: Kolo srpskih sestara iz Prijedora, čije članice će da prave cicvaru i izlažu ručne radove; iz Kozarske Dubice nagrađivani vinar će da izlaže vina, nagrade i plate s domaćim prehrambenim proizvodima; iz Kostajnice pčelar, proizvođač kestenovog meda će da izlaže med i pčelinje proizvode; iz Udruženja likovnih umjetnika mladi umjetnici će da slikaju na trgu.

U otvorenom studiju sa nama će da igraju, pjevaju i pričaju: SKUD „Dr Mladen Stojanović“ iz Prijedora; KUD „Una“ iz Novog Grada; KUD „Osman Džafić“ iz Prijedora; Mlada inovatorka Nađa Popović, učenica Elektrotehničke škole koja je osvojila zlatnu medalju na Petoj smotri pronalazaštva, održanoj u Beogradu predstaviće pokretnog robota koji služi za izviđanje nepristupačnih terena; Razgovaraćemo i sa „Darom iz Jasenovca“; gradonačelnikom Prijedora, Daliborom Pavlovićem, članovima Tekvondo kluba „Ljubija“…

Ovo je samo mali dio programa i zanimljivosti koje vam pripremamo za ovu nedjelju i zato: 4. jula od 7 do12 časova, Trg majora Zorana Karlice, Prijedor, rezervišite vrijeme za Karavan Vikend jutra!

RTRS