„Niskogradnja – Marjanović” d.o.o. Prijedor

Odgovor na pres konferenciju

Poštovani,

Ovim putem se obraćamo gradonačelniku gosp. Daliboru Pavloviću, v.d.direktoru Dušku Miletiću „Toplana” a.d. Prijedor i javnosti.

Račun prijedorske “Toplane” blokiran jer je dobavljač biomase aktivirao mjenicu od 700.000 KM – VIDEO

Molimo vas da se javno izjasnite o činjenicama koje ste iznijeli i da dostavite jasne i provjerene argumente. Upućujemo pitanje Dušku Miletiću, v.d. direktoru „Toplana” a.d Prijedor, zašto niste iznijeli tačnu informaclju koja se odnosi na uplatu od 180.000,00 KM, u periodu od 12.03.2021. do 14.04.2021. godine, prema privrednom društvu „Niskogradnja – Marjanović” d.o.o. Prijedor, koja je dobavljač drvne biomase?

Poštovani gradonačelniče, informacije koje ste iznijeli na jučerašnjoj press konferenciji, a koja se odnosi na kvalitet sječke je neozbiljna, te tražimo od Vas kao pokretača kampanje protiv privrednika (dobavljača) da kvalitet o kom ste pričali na konferenciji utvrdite preko ovlaštenih stručnih institucija, a ne mišljenjem pojedinca.

U navedenom periodu, tj. od 12.03.2021. do 14.04.2021.godine, „Toplana” a.d Prijedor pod rukovođenjem v.d. direktora Duška Miletića je izvršila nabavku drvne biomase kako bi se uspješno završila sezona grijanja. Pošto su dugovanja za isporuku u momentu dolaska direktora prelazila 900.000,00 KM, mi dalje nismo mogli isporučivati robu, te je dogovoreno da će se kontinuitet otplate starog duga izvršavati u jednakim mjesečnim ratama koje je navedeno u dopisu dostavljenom upravi „Toplane” a.d. Prijedor, a sva dugovanja nastala u narednom periodu da će se izmirivati u mjesečnom anuitetu kako bi se ispoštovala finansijska konstrukcija za finansiranje do završetka grejne sezone.

Mi kao dobavljač smo u navedenom periodu izvršili isporuku energenata u iznosu od 189.471,29 KM. Gore navedeno preduzeće je za pomenuti period uplatilo iznos od 180.000,00 KM, od kada je za vršioca dužnosti direktora imenovan Duško Miletić (period od 12.03.2021. do 14.04.2021.godme). Navedeno se jasno može vidjeti iz analitičke kartice koju ćemo dostaviti na uvid.

“Udbaško-tajkunska hobotnica ne spava”: U Prijedoru blokiran račun “Toplane”

Našim dopisom broj: 04-NM75/21 od 14.04.2021.godine, tražili smo informaciju zašto se prekinuo kontinuitet uplata na mjesečnom nivou u iznosu od 100.000,00 KM, a koji se odnosio na stari dug „Toplane” a.d Prijedor, koji je na dan 14.04.2021.godine iznosio 1.189.417,95 KM.

Kako nismo dobili odgovor, bili smo primorani da izvršimo nama dozvoljenu zakonsku i ugovornu obavezu da obezbjedimo svoja sredstva, jer gospodo draga i mi kao i svi imamo svoje obaveze koje moramo kondiciono poštovati (isplaćivati iste).

Naime, pominjanje tendera na kojem nismo prošli, u momentu blokade računa nema smisla jer mi nismo imali informaciju o ishodu istog, obzirom da smo Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača dobili 16.04.2021.godine, što će se moći vidjeti i na zvaničnoj stranici „Toplana” a.d Prijedor, kao i na Portalu javnih nabavki. Bitno je naglasiti da krajnji ishod provođenja javne nabavke, tenderske procedure i ispravnost ponuda kao i konačne odluke o ishodu donosi Kancelarija za razmatranje žalbi, a ne gradonačelnik i v.d. direktor preduzeća „Toplana” a.d. Prijedor.

Navod koji je iznijet na press konferenciji, a koji se odnosi na kamate nastale za nepoštovanje valute plačanja, naše preduzeće će se istih odreći ukoliko se Vi založite da svim našim gradanima i privrednicima otpišete kamate za dugovanja nastala zbog neizmirenja obaveza.

1. Postavljamo pitanje političkoj partiji SNSD preko izvršnog komiteta iste partije iz koje dolazi gradonačelnik Dalibor Pavlović,da li je to stav pojedinca na pres konferencijl ili je stav političke partije?

2. Postavljamo pitanje političkoj partiji SPS, odnosno predsjedniku SPS-a Goranu Selak iz koje je Duško Miletić, da li je jučerašnja pres konferencija stav političke partije u obračunu sa dobavljačem (privrednikom) grada Prijedora lli je to stav pojedinca?

Naime, u prilogu Vam dostavljamo kopiju Ugovora koji je danas potpisan za nabavku sječke, što se kosi Vašim navodima na pomenutoj pres konferenciji.

Zamoljavamo Vas da svaka buduća medijska prepiska i obraćanje javnosti bude u duhu dobronamjerne poslovne komunikacije i rješavanja tekućih problema. Mi možemo prozivati jedni druge unedogled, da opravdamo svoje postupke ali to neće rješiti probleme i ugroziće interese svih i stvoriti sliku o Vama kao nesposobnim za obavljanje datih funkcija.

U prilogu: Analitička kartica i kopija ugovora.

Goran Marjanović
direktor