U Policijskoj stanici Prijedor dva na Urijama danas je polaganjem vijenaca ispred spomen-ploče i prisluživanjem svijeća obilježeno 27 godina od pogibije osam i ranjavanja pet prijedorskih policajaca na bihaćkom ratištu.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović rekao je da su se parastosom, prisluživanjem svijeća i polaganjem cvijeća ponovo prisjetili policajaca koji su dali život za odbranu Republike Srpske.

“Mi svojim sjećanjem i obilježavanjem značajnih događaja odajemo dužnu poštu i ujedno dajemo doprinos da se njihova žrtva nikad ne zaboravi, a na nama je da čuvamo Republiku Srpsku i da radimo tako da bude što bolja i uspješnija”, poručio je Vujanović.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović rekao je da žrtva policajaca poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu nikada neće biti zaboravljena i najavio da će se potruditi da se ubuduće još više i bolje cijeni ono što su oni uradili za srpski narod.

“Ono što možemo da uradimo za njih je da iskažemo poštovanje i odamo počast za žrtve koje su podnijeli i da njihovim porodicama zahvalimo jer su potomci heroja koji su branili Republiku Srpsku i naš grad”, izajvio je Pavlović.

Goran Gavranović, predsjednik Mjesne boračke organizacija MUP-a SJB-CJB Prijedor, koja organizuje pomen, rekao je da se već 13. godinu obilježava dan sjećanja na pripadnike policije poginule u odbrambeno-otadžbiinskom ratu, a da je današnji datum izabran jer je u tom jednom danu 1994. godine u odbrani zapadnih dijelova Republike Srpske ubijeno osam, a ranjeno pet policajaca.

“Ovo je dan koji ćemo se truditi da nastavimo da obilježavamo svake godine, da ne zaboravimo svoje pripadnike koji su ugradili svoje živote u temelje Srpske”, poručio je Gavranović.

SRNA
Foto – PU Prijedor/prijedorgrad.org