Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, povodom početka drugog polugodišta školske godine, u okviru akcije pojačane kontrole saobraćaja koja se na području Policijske uprave sprovodi u periodu od 25. do 29. januara, realizovali su zajedničke preventivne aktivnosti u kojima je učestvovala i školska saobraćajna patrola Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Prijedora.

Tom prilikom pripadnici školske saobraćajne patrole su zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor pored pješačkih prelaza u neposrednoj blizini školskih ustanova regulisali saobraćaj u cilju bezbjednog kretanja pješaka, odnosno učenika.

Pripadnici školske saobraćajne patrole pokazali su zavidno znanje u poznavanju i primjeni propisa iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Uz poštovanje svih epidemioloških mjera, aktivnosti su sprovedene sa ciljem unapređenja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na bezbjednost djece školskog uzrasta.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja uslovima i stanju na kolovozu, naročito na putnim pravcima na kojima se u većem broju kreću učenici, kao i u neposrednoj blizini školskih ustanova, te da na tim dionicama u saobraćaju učestvuju sa posebnom pažnjom.

PU Prijedor