sportliveba-borac-rudarprijedorSerijom utakmica bez pobjede Borac je izgubio šanse da se do kraja prvenstva nađe na jednoj od pozicija koje vode na evropsku scenu. Rudar je u zoni ispadanja i za njih je ovaj meč bio od velike važnosti, pobjeda se nametala kao imperativ, a na ruku su im išli rezultati mečeva u Mostaru i Širokom Brijegu, gdje su Travnik i Slavija doživjeli poraze.

Nakon uvodnih minuta ispitivanja snaga bivši fudbaler Rudara Haris Handžić je zatresao mrežu Kozića i donio prednost svom timu. Ovim golom fudbaleri Borca su prekinuli post od 491 minuta bez postignutog gola na Gradskom stadionu. U 17. minuti odlična akcija Žižovića i Subića, lijevi bočni Borca je ušao u kazneni prostor i majstorski uposlio Radulovića koji sa peterca ne uspijeva matirati Kozića.

Ono što njemu nije pošlo za rukom jeste raspoloženom Handžiću, koji se izborio za jednu loptu u kaznenom prostoru gostiju i manirom rasnog strijelca sa desetak metara savladao golmana gostiju. Mogao je Handžić već u narednom napadu upisati het-trik, ali je promašio loptu poslije centaršuta Grujića.

Rudar je prvi ozbiljniji napad izveo u 29. minuti kada je Pejić oštro ubacio na peterac, a zamalo je zakasnio Vidić. Ponovo je Handžić u centru pažnje, silovito je šutirao iskosa sa lijeve strane sa 25 metara, Kozić je to krajnjim naporom zaustavio.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Borac je zaprijetio preko Handžića, čiji udarac odlazi pored lijeve stative gola Kozića. Nakon kornera Grahovca najviši u skoku je bio Đajić, ali njegov pokušaj glavom završava iznad gola gostiju.

„Rudari“ su uzvratili preko Vidića, čiji šut Avdukić krajnjim naporom izbacuje u korner. Uspjelo je Handžiću da se treći put upiše u listu strijelaca u 77. minuti nakon dodavanja Žižovića. Odličnu igru napadač Borca je krunisao het-trikom. Trener Borca je odlučio zamijeniti Handžića, a ovaj je dobio gromoglasan aplauz cijelog stadiona.

Samo što je ušao u igru Kunić se našao u odličnoj prilici, uputio je udarac sa linije šesnaesterca ali je Kozić bio na mjestu. Zatim je Žižović pokušao lob udarcem povećati prednost svog tima, međutim lopta pogađa prečku. Ostalo je 3:0 za Borac, koji je ovim trijumfom prekinuo seriju mečeva bez pobjede.

BORAC – RUDAR 3:0 (2:0)

stadion: Gradski
gledalaca: 2500
sudija: Muamer Bureković (Zenica)
žuti kartoni: Đajić, Jevtić (Borac), Vidić, Pejić (Rudar).

BORAC: Avdukić, Radulović, Jevtić, Žižović, Predragović (od 74. Savić), Grahovac, Dujaković, Đajić (od 76. Žarić), Subić, Grujić, Handžić (od 82. Kunić).

RUDAR: Kozić, Tica, Stakić, Vidić (od 72. Čampara), Kantar, Mirković, Aćić, Pejić, Jovičić, Beda (od 55. Vulić).

Tekst – fkborac.net
Foto – sportlive.ba