Uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera, Gradska organizacija Demokratskog narodnog saveza Prijedor obilježila je danas svoju krsnu slavu, Svetog velikomučenika Dimitrija.

Zbog trenutne situacije, lomljenju slavskog kolača u hotelu “Prijedor” prisustvovalo je samo najuže rukovodstvo GO DNS Prijedor.

Čestitajući slavu članstvu i simpatizerima stranke, predsjednik ove organizacije Dragutin Rodić je istakao da se DNS bori za svoja uvjerenja, baš kao što je to radio i Dimitrije Solunski.

-I on se borio za hrišćansku vjeru i život je izgubio za svoja uvjerenja. Slična sudbina prati i DNS koji se od osnivanja bori za svoja uvjerenja, za svoju politiku, da bude svoj, drugačiji i autohton. U toj borbi koja traje 20 godina, DNS nije iznevjerio svoju politiku, a pri tom nismo bili miljenici ni pozicije ni opozicije- rekao je Rodić.

On je dodao da je stranka imala potvrdu kod naroda.

-Iako su pokušali da nas podijele i marginalizuju i svedu na statističku grešku, nisu uspjeli. Ujedinili smo se, ojačali, u Prijedoru vodimo odlučujuću političku bitku za svoje principe i uvjeren sam da ćemo uspjeti. Ostalo je još sedam dana do izbora i pozivam vas da uložimo sve svoje snage i da pobijedimo u Prijedoru jer će to biti pobjeda za Prijedor, za DNS i za bolji život svih nas. Ja vjerujem u nas i u sve građane Prijedora – zaključio je Rodić.

On je svima koji obolježavaju Mitrovdan poželio srećnu krsnu slavu.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com