U požaru koji je izbio jutros oko 8 časova u potpunosti je izgorjela porodična kuća Ranka Jovića iz Gornjih Orlovaca.

Na licu mjesta našli su se prijedorski vatrogasci koji su lokalizovali vatrenu stihiju, ali iz kuće se nije uspjelo ništa spasiti.

Uviđaj su obavili i službenici Policijske uprave Prijedor.

-Ovo što imam na sebi je sve što trenutno imam. Vatra mi je uništila kuću i sve u njoj, kaže Jović dodajući da je u trenutku izbijanja požara bio kod brata čija je kuća stotinjak metara dalje, a po povratku ugledao kako iz kuće izbija dim.

-Kada sam vidio dim pokušao sam da uđem u kuću kako bi uzeo bar dokumente ali nisam uspio.Kada sam otvorio vrata ispred mene je bio oblak crnog dima. Nije bilo nikakve šanse da dođem do dokumenata i novčanika. Odmah sam javio snahi da zove vatrogasce, ali vatra se tako brzo širila da ni njihov pokušaj da nešto spasu nije bio uspješan.- priča očajan Jović.

Šta je uzrok požara ni sam ne zna. Sumnja, kako veli, na elektro instalacije, jer mu je juče, nakon tri godine isključenja struje ponovo priključena.

-Juče sam platio priključak za struju. Imao sam dug. Evo jutros neman ni struje a ni kuće. Nemam ništa – kaže nam.

Jović živi sam od poljoprivrede i 35 maraka ratne invalidnine. Vatra mu je uništila lična dokumenta i 750 maraka. Za sat vremena ostao je go i bos na ledini- kaže Dragan Banović predsjednik savjeta Mjesne zajednice Gornji Orlovci najavljujući akciju pomoći ovom čovjeku.

-Moramo čovjeku pomoći i to pod hitno i što prije. Skupićemo po selu dobrovoljne priloge. Moramo mu rješiti smještaj prije zime koja je na pragu- kaže Banović.

Ispred Mjesne zajednice pozivaju sve ljude dobre volje da se uključe u akciju koju već sutra pokreću kako bi Ranku obezbjedili kakav takav krov nad glavom.

RTV Prijedor – Kozarski vjesnik