U susretu 5. kola Prve lige RS, rukometaši “Prijedora” slavili su na domaćem terenu protiv ekipe “Kotor Varoši” rezultatom 33:29 (17:14).

Na početku meča igralo se “gol za gol” a do prve “opipljivije” prednosti stigli su domaći u 14. minuti kada je bilo 9:5.

Međutim, gosti su brzom i raznovrsnom igrom pokazali da su u Prijedor došli po bod(ove) pa serijom 6:1 u 21. minuti stižu do prvog vođstva (10:11).

Na nešto lošiju igru Prijedorčana u oba pravca sigurno je uticala i povreda standardnog beka Marinovića koji je dobio udaraca u jednom duelu.

Nakon ukazane ljekarske pomoći i par minuta odmora pokušao je nastaviti ali se vidjelo da ne može.

Ipak, domaći do kraja prvog dijela igre stiču tri gola prednosti (17:14) najviše zahvaljujući odličnom Bojanu Babiću među stativama i Mirku Dugajliću koji je pogađao sa svih bekovskih pozicija.

Nastavak donosi sličnu situaciju na terenu i konstantnu prednost Prijedorčana od tri do pet golova.

Gosti u odbrani igraju “flastera” na Dugajliću a u jednoj akciji povrijedio se igrač-trener Blagojević koji nije mogao da nastavi susret.

U tim trenucima odbranom “komanduje” iskusni Radaković, Stanić je siguran sa lijevog krila, a važne pogotke postižu Tubin i Baltić pa “Prijedor” u 57. minuti stiže do maksimalnih +8 (32:24) kada je pobjednik već bio riješen.

Kotorvarošani potom igraju presing po čitavom terenu što daje rezultate pa nakon nekoliko izgubljenih lopti domaćih, serijom 5:1 stižu do konačnih 33:29.

Za trijumf domaćih najzaslužniji su Dugajlić sa 14 te Stanić sa 6 golova kao i sjajni Babić sa 16 odbrana.

Iako su ova trojica “odskočila” treba pohvaliti sve igrače koji su nastupili pošto su veoma značajni bili golovi Tubina i Baltića te ogroman doprinos Radakovića u odbrani kada se “lomio” rezultat.

Kod gostiju iz Kotor Varoša, Maksimović je bio odličan sa 13 odbrana dok su Goran Marković i Jurić postigli po 7 golova.

Nakon 5. kola ORK “Prijedor” se nalazi u grupi timova sa po tri pobjede koji se nalaze od druge do sedme pozicije na tabeli Prve lige RS.

ORK Prijedor: RK Kotor Varoš 33:29 (17:14)

Prijedor
Dvorana “Mladost”
Bez gledalaca
Sudije: Vujić/Kuzmić
Isključenja: Prijedor 16 minuta, Kotor Varoš 8 minuta
Crveni karton: Stanić u 58. minuti(tri isključenja)
Sedmerci: Prijedor 4(4), Kotor Varoš 2(3)

Prijedor
Babić-15 odbrana + 1 sedmerac, Kovačević, Tubin 4, Marinović, Vokić 2, Dugajlić 14, Blagojević 2, Radaković 2, Stanić 6, Topić, Baltić 3, Ivanović, Tadić, Šarić

Kotor Varoš
Radić 1, Trivunović, Jurić 7, B.Marković 6, G.Marković 7, Fatić 2, Sakan 2, Jovičić-1 odbrana, Dubočanin 1, Zarić 1, Bojić 2, Maksimović-13 odbrana, Radivojević, Pejaković, Jovanović

Tekst i foto – www.prijedordanas.com