prijedor-sloboda (1)Rukometaši Prijedora i u drugi dio prvenstva Premijer lige BiH ušli su nastavkom pobjedonosne serije na domaćem terenu, pošto su u okviru 14.kola savladali Sloboda Solanu sa 26:23(12:10).

Ipak, njihovi simpatizeri odahnuli su tek na minut i 32 sekunde prije kraja ovog kvalitetnog susreta, kada je Dejan Unčanin, poslije prekršaja upravo nad njim, iz sedmerca postavio ispostaviće se na kraju, konačan rezultat.

Nakon dva startna vođstva Tuzlaka, domaći su u dva navrata imali prednost od dva gola (4:2 u 7.minuti i 5:3 u 9.minuti), ali je ispuštaju i, uz duži period obilježen izjednačenjima, dopuštaju rivalu da opet povede u 22.minuti kada je bilo 9:10.

Kada su Prijedorčani serijom 4:0 u 31. minuti poveli sa 13:10, moglo se naslutiti da „solari“, iako su opet izjednačili četiri minuta kasnije (13:13) ipak moraju ostaviti bodove u dvorani „Mladost“. Nisu se doduše povratnici u bh.elitu predvođeni sjajnim golmanom Selmanom Beširovićem i iskusnim Bakirom Buljugijom predavali ni, kada su ponovo bili u minusima od tri gola, stizali su na gol zaostatka(18:17 – 43. minut i 21:20 – 52. minut), ali su u finišu, posustali.

prijedor-sloboda (2)-Očekivali smo tešku utakmicu. Promašili smo dosta ”zicera” i penale, čime smo ”vraćali” protivnika u igru i dozvoli mu da iz polukontri i kontri prijeti, ali smo zsaluženo slavili-rekao je golman Miodrag Čutura, koji je bio na visini zadatka u drugom poluvremenu davajući ”vjetar u leđa” svojim saigračima odbrana kada su bile najpotrebnije.

Trener Bojan Unčanin čestitao je Sloboda Solani na fer i korektnoj igri, a svojim izabranicima na trijumfu, koji mnogo znači za nastavak takmičenja, ujedno se prisjetivši jesenjeg duela u ”Mejdanu”.

-Dugo smo i mi u Tuzli „držali“ rezultatski priključak i nije se znao pobjednik do kraja. Izgubili smo utakmicu sa dva gola razlike, a sada smo to rivalu vratili punom mjerom – priča Unčanin.

Međutim strateg domaćih osvrnuo se i na arbitražu sudijskog para iz Mostara.

-Ne znam iz kojih razloga, a to nije prvi put, na ovako „brutalan“ način nas „potkradaju“ i zato nemam šta da zamjerim mojoj ekipi koja je u pripremnom periodu radila u teškim uslovima. Izdigli su se, pobijedili i sudije, a i pored svih kojima to nije pravo, vjerujem da ćemo se na kraju domoći četvrte pozicije i tako izboriti izlazak u Evropu, u kojoj naš klub nije bio desetak godina, što će nam biti satisfakcija za naš mukotrpan rad i nepravde sa kojima se susrećemo – zaključio je Bojan Unčanin.

prijedor-sloboda (3)Prijedor-Sloboba Solana 26:23(12:10)

Prijedor
Dvorana Mladost
Geldalaca: 150
Sudije: Darko Džeba i Andrej Kolobarić (obojica iz Mostara)
Sedmerci: Prijedor 5(3), Sloboda 5(5)
Isključenja: Prijedor 8 minuta, Sloboda Solana 12 minuta

PRIJEDOR:
Beširević-3 odbrane, An.Bojić, D.Unčanin 6, Miljuš, Popović 3, Škrga, Mirković 3, Kaurin 1, Daničić 3, Selimbegović, Čutura-9 odbrana, Janković 1, Gavrić 3, Topić, Savić 4, Radaković 2
Trener: Bojan Unčanin

SLOBODA SOLANA:
Buljugija 5, Jahić, Sejdinović 3, Al.Bojić, Čajić, Suhonjić 2, Ventić, Huseinović 5, Brčaninović 7, Đulić, Beširović-17 odbrana + 2 sedmerca, Hamzabegović, Ružić, Cerić 1
Trener: Mirza Bulić

N.Đerić/A.Drakulić
prijedor-sloboda (4)