padavine uzrokovale prekid napajanja strujom (1)Opština Oštra Luka i 24 sela na području te opštine i grada Prijedora i danas su bez struje zbog nevremena i snijega, saopšteno je danas iz “Elektrodistribucije” Prijedor.

“Sve raspoložive ekipe su na terenu od ranih jutarnjih časova i rade na otklanjanju kvarova. Do kraja dana očekujemo saniranje svih kvarova i uspostavljanje urednog snabdijevanja električnom energijom svih potrošača”, navodi se u saopštenju.

Rukovodilac prijedorske “Elektrodistribucije” Dalibor Pavić rekao je Srni da je i ranijih godina bilo sličnih situacija, ali da se odavno nije desilo da ovako velika teritorija istovremeno ostane bez napajanja električnom energijom.

“Najveći problem su stabla koja pod težinom snijega padaju na mrežu, gdje se od siline udara lome i betonski stubovi”, naveo je Pavić.

Bez struje su područja LJubije, Kozina, Miske Glave, Ravske, Ovanjske, LJeskara, Kalajeva, Gomjenice, Rakelića, Rasavaca, Dragotinje, Jutrogošte, Hambarina, Jugovaca, Volara, Bišćana, Čarakova, Cikota, Usoraca, Koprivne, Ništavaca, Zecova, Oštre Luke, Tomašice i Busnova – ukupno 159 trafostanica.

Visina snijega koji pada i na planini Kozari iznosi do 70 centimetara, a u gradu Prijedoru do 20 centimetara.

Zimske službe su na terenu i intenzivno rade na čišćenju putnih komunikacija.

SRNA