Dubrave: Omarska 0:3

Huskić (ag) ‘31, Vračar ‘45, Krecelj ‘68

Sudija: Mišo Mačkić (Banjaluka). Bez gledalaca.

Žuti kartoni: Demo, Kisin (Dubrave), Stojnić, Lajić (Omarska)

Dubrave
Dončić 5,5, Hadžialagić 6, Majdanac 6, Tatić 5,5 (Sanjicki 5,5), Vukajlović 5,5, Demo 5,5 (Gajić -), Radosavac 5,5, Huskić 5,5, Kumić 5,5 (Popović -), Milaković 5,5 (Kvrgić 5,5), Kisin 5,5
Trener: Dragosavljević Dražen

Omarska
Jokić 7, Ratković M 7, Zdjelar 7, Romanić B 7, Rosić B 7 (Kvočka Dragan –), Vračar 7,5 (Ratković A -), Panić 7, Grahovac 7, Anđić 7, Lajić 7 (Jokić Marko -), Stojnić 7 (Krecelj 7)
Trener: Vuleta Milenko

GRADIŠKA – Omarska je odigrala odličnu utakmicu na gostovanju kod Dubrava i slavila ubjedljivo sa 3:0, te se nakon četiri odigrana kola nalazi u samom vrhu tabele. Obe ekipe su počele agresivno, tvrdo i borbeno sa napadačkim ambicijama, ali u samom početku bez nekih izglednih prilika. Prvu priliku smo vidjeli u 19.minutu. Panić je dobro proigrao Stojnića koji je iz dobre situacije šutirao iznad gola. U 26.minutu Rosić je pogodio prečku, a samo minut kasnije došlo je do nesporazuma golmana Dončića i Huskića. Huskić je nespretno pokušao da vrati jednu loptu do svog golmana i zatresao vlastitu mrežu, pa je Omarska povela sa 1:0.

Taj pogodak je uzdrmao domaće, a Omarska je nastavila sa sigurnom igrom ne dozvoljavajući ekipi Dubrava da dođu do izjednačenja. U 45.minutu Vračar je sjajno kroz sredinu proigrao Panića, Panić je odlično šutirao, pogodio prečku, a lopta se odbila ponovo do Vračara koji postiže gol za 2:0. Sve u svemu, Omarska je odigrala odlično prvo poluvrijeme i sasvim zasluženo otišla na odmor sa prednošću od 2:0.

Omarska je i u drugom poluvremenu odigrala discplinovano, sigurno i ni u jednom trenutku pobjeda nije bila dovedena u pitanje. Na samom početku drugog poluvremena Dubrave su pokušale da pritisnu goste, ali sve je to bila jalova inicijativa, a igrači Omarske su bili daleko opasniji iz kontranapada, ali Rosić Branko i Grahovac na samom početku drugog poluvremena propuštaju da realizuju dvije odlične prilike. Ipak, u 69.minutu nema greške. Lajić je centrirao na prvu stativu, Rosić samo prosleđuje loptu do Krecelja koji sa druge stative postiže gol za 3:0.

Utakmica je tim golom definitivno odlučena, jer domaćin nije imao snage da ozbiljnije ugrozi Omarsku, tako da do kraja nije bilo većih uzbuđenja. Kuriozitet je da je ovo prva utakmica ove sezone u kojoj je Omarska postigla manje od 4 gola. Mogla je Omarska postići još koji gol, ali je Dubrave od težeg poraza spasio golman Dončić i nešto slabija realizacija napadača Omarske.

Treba još istaći da je na današnjoj utakmici za prvi tim Omarske debitovao mladi Kvočka Dragan, u koga klub polaže velike nade u budućnosti.

U sledećem kolu Omarska dočekuje Slogu iz Srpca, a Dubrave gostuju kod Laktaša.

FK Omarska