Na području grada Prijedora trenutno je registrovano 27 osoba sa pozitivnim testom na novi virus korona.

Iz Štaba za vanredne situacije grada Prijedora saopštili su da su se 162 osobe oporavile od oboljenja uzrokovanog virusom korona i da ih je 16 preminulo.

– Pod zdravstvenim nadzorom, u kućnoj izolaciji su 24 osobe, a zdravstveni nadzor je prestao za 2. 398 lica. U bolnicu „Doktor Mladen Stojanović“ Prijedor na Kovid odjeljenje radi liječenja pacijenata sa pozitivnim testom na virus korona smješteno je 12 osoba od kojih je osam iz Prijedora i četiri su iz Oštre Luke-saopštili su iz Štaba.

Podsjetili su da je Republički štab za vanredne situacije do 14. septembra zabranio sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba, te da se ograničava radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od šest do 24 časa. Takođe, do ovog datuma dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

-Obavezuje se Dom zdravlja Prijedor da svoj rad u potpunosti uskladi sa obavezama koje su utvrđene zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom „SARS-CoV-2“ u Republici Srpskoj-naveli su iz Štaba.

Apelovali su na stanovnike grada Prijedora da se pridržavaju propisanih mjera za sprečavanje pojave i širenja novog virusa korona, a prije svega da održavaju fizičku distancu od dva metra, nose zaštitne maske, održavaju mjere lične higijene te da vrše redovno čišćenje i dezinfekciju prostorija u kojima borave i rad

-Gradski štab za vanredne situacije upućuje zahtjev Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite za iznalaženje mogućnosti za proširenje kapaciteta bolnice „Doktor Mladen Stojanović“ Prijedor – Kovid odjeljenja i na taj način u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije i povećanja broja oboljelih od novog virusa korona omogući smještaj i liječenje oboljelih-zaključuju iz prijedorskog Štaba.

Oni su obavezali Tim za dezinfekciju Gradske uprave Prijedor da vrši periodičnu dezinfekciju prostora u zoni osnovnih i srednjih škola, kao i predškolskih ustanova na području grada Prijedora.

EuroBlic-srpskainfo.com