Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Opštoj bolnici Bijeljina i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 506 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 76 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 43 muške i 33 ženske osobe, od kojih je 10 mlađe, 56 srednje i 10 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 11 osoba je iz Banjaluke, devet iz Zvornika, po pet osoba je iz Bijeljine i Prnjavora, po četiri osobe iz Gradiške, Mrkonjić Grada, Rogatice i Han Pijeska, po tri osobe su iz Istočne Ilidže, Kotor Varoša, Laktaša, Foče i Čelinca, po dvije su iz Jezera, Pala i Prijedora i po jedna osoba je iz Bratunca, Istočnog Starog Grada, Kneževa, Kozarske Dubice, Osmaka, Rudog, Sokoca, Srebrenice i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Višegrada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 5.136 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 183 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 2.760 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 52.365 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 280, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 75, a u opštim bolnicama 205.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.097 osoba, a nadzor je završen kod 43.509 osoba.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske,