Pripremna utakmica

Omarska: Svodna 7:0

Omarska: Drinić, Anđić, Nišević, Romanić B, Jokić, Zdjelar, Grahovac, Romanić Darko, Panić, Krecelj, Stojnić
Ušli: Rosić B, Rosić Đorđe, Ratković Mario, Romanić S, Kvočka, Radanović Mario

Strijelci: Krecelj 2, Zdjelar, Anđić, Panić, Kvočka, Grahovac

nakon skoro pet mjeseci odigrana je jedna fudbalska utakmica u Omarskoj. U prvoj pripremnoj utakmici za predstojeću sezonu Omarska je dočekala ekipu Svodne i ubjedljivo pobjedila sa 7:0. Svodna je ekipa u usponu, osvojila je titulu u Područnoj ligi prošle sezone i od jeseni će se po prvi put takmičiti u Regionalnoj ligi. Ipak, bilo je vidljivo da su se igrači Omarske zaželjeli fudbala i utakmica, pa su čitavu odigrali veoma dobro i visoko porazila goste.

Od samog početka, Omarska je napadala ka golu gostiju i stvarala šanse, a posebno je raspoložen za igru bio Panić koji je maltretirao odbranu Svodne po desnoj strani. Ipak, u početku utakmice realizacija nije bila na visini pa su napadači Omarske propustili da realizuju nekoliko izglednih prilika. Otpor gostiju slomljen je u 21.minutu kada je gol postigao Zdjelar nakon velike gužve u šesnaestercu. Nakon toga, odbrana gostiju je popustila i do kraja poluvremena domaći igrači su postigli još četiri gola, pa se na odmor otišlo sa vođstvom Omarske od 5:0.

U drugom poluvremenu trener Vuleta je uveo šest novih igrača, ali se na terenu ništa značajnije nije promjenilo. Igrala se čitavo vrijeme viktorija pred golom Svodne, a postignuta su još dva gola za konačnih 7:0. Valja istaći gol mladog Kvočke, kojem je to prvenac u seniorskoj konkurenciji.

Takođe, valja istaći da su u drugom poluvremenu zaigrali Rosić Đorđe i mladi Ratković Mario, koji bi trebali pojačati Omarsku u ovom prelaznom roku. Sve u svemu, možemo biti zadovoljni viđenim u ovoj prvoj pripremnoj utakmici.

Fk Omarska