Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je danas prijem za majke dvije bebe koje su rođene na Vidovdan ove godine kao i majku čija je beba prva rođena nakon prošlogodišnjeg Vidovdana i uručio im prigodne poklone.

Prije 20 dana, na Vidovdan, porodica Marjanović iz Gornje Dragotinje kod Prijedora dobila je ćerkicu. Njena majka Zorana ne krije radost što se ostvarila u jednoj od najljepših uloga koje žena ima u životu.

-To mi je prva beba i veoma sam zahvalna na pozivu gradonačelnika i poklonu koji smo dobili. Djevojčica je i rođena na Vidovdan. Teška 3,5 kilograma, duga 53 centimetra. Unijela je radost u našu porodicu i nadamo se da ćemo imati još beba-rekla je ona.

Pored Marjanovića, bebu na Vidovdan ove godine dobila je i porodica Mamić iz Bistrice koju je obogatilo rođenje sina.

Pored najmlađe i najstarije bebe, u ovogodišnje tročlano Predsjedništvo beba izabrana je i Mihaela Novaković iz Aerodromskog naselja koja je najstarija beba rođena između dva Vidovdana.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je rekao da ove godine nije mogla da se održi manifestacija Konferencija beba, ali da je Gradska uprava uručila poklone za najmlađu, najstariju i bebu sa najviše braće i sestara te formirala tročlano Predsjedništvo beba.

Na taj način grad Prijedor je ispunio sve ono što je planirano u okviru Konferencije beba.

-Virus korona se ne predaje i iako nismo mogli održati okupljanje beba i roditelja na našem gradskom trgu, mi smo ispunili sve što je bilo planirano, da se darivaju i roditelji i bebe što je bilo praksa tokom Konferencije beba. Mi smo prvo darivali bebe rođene na Dan grada i slavu grada kada su bile tri bebe, zatim smo obišli i darivali bebe -trojke koje su simbolično bebe sa najviše braće i sestara.To je porodica Stojnić u Gornjem Petrovom Gaju u kojoj su rođene trojke Strahinja, Sergej i Aleksej i imali smo danas prijem i beba koje su rođene na Vidovdan, to su dvije najmlađe bebe, ali smo darivali danas i najstariju bebu koja je rođena prvi dan nakon Vidovdana 2019. godine-rekao je Đaković.

On je roditeljima poželio sreću i istakao da su bebe najveće bogatstvo Prijedora.

-Sve su bebe zdrave, rastu i roditelji su srećni i mi smo im samo poručili, pogotovo što su ove poslednje tri majke mlade, da se vidimo još koji put, jer zaista je zadovoljstvo kada se u gradu rađaju bebe i sa tim je grad puno bogatiji nego kada se dešavaju mnoge druge stvari-rekao je on i dodao da se nada da će u idućoj godini biti povoljna epidemiološka situacija kako bi bila održana manifestacija Konferencija beba.

U Gradskoj upravi je ranije organizovan prijem za majke Andreja Marjanovića i Helene Vučenović koji su rođeni na Dan grada 16. maj te majku Nađe Došenović koja je rođena na slavu Prijedora, Duhove.

Inače, konferencija beba je u Prijedor do sada održana jedanaest puta.

www.prijedorgrad.org