Zamjenik gradonačelnik Prijedora Aleksandar Miljuš kaže da ne prihvata odluku prijedorskog SNSD da ga razrješi stranačkih funkcija kao ni obrazloženje te odluke.

– Čekam odluku partijskih organa i ne prihvatam je u tom segmentu i njihovom obrazloženju. Bio sam član Gradskog odbora i Predsjedništva SNSD Prijedor, ništa više, a u partiji postoji još Izvršni komitet kao glavno tijelo i ono se uglavnom najviše sastajalo i donosilo odluke. Predsjedništvo vrlo rijetko ili gotovo nikada, uglavnom kada treba potvrditi tačke dnevnog reda za Glavni odbor. Sačekaću partijske organe, a u svakom slučaju ispoštovaću to – kaže Miljuš.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Prijedor Saša Bursać sinoć je nakon sjednice Izvršnog komiteta i Predsjedništva stranke, novinarima saopštio da Miljuša razrješavaju funkcija jer nije ispunjavao partijske obaveze i zahtjeve. Međutim, Miljuš demantuje te navode.

– Nije tačno, niti sam ja imao ikakve zahtjeve ni obaveze, niti hoću da ispunjavama želje, čestitke i pozdrave od strane gospodina Saše Bursaća tako kako on misli – ističe Miljuš.

SNSD Prijedor: Zamjenik gradonačelnika Aleksandar Miljuš razriješen svih stranačkih funkcija – FOTO

On tvrdi da još nije razmišljao da li će napustiti SNSD i ističe da njegovim razrješenjem SNSD iz Prijedora skreće pažnju sa svoje političke strmoglave scene.

– Ja sam član ove partije i smatram da sam zaslužan član i jednostavno mislim da je ovo hir ili čin u kome će se praktično prebaciti politička scena na moju ličnost i vrijeđanje mene, a sa druge strane politički sunovrat koji radi Gradski odbor SNSD unazad dvije godine će biti vidljiv vjerovatno već danas na sjednici Skupštine grada Prijedora – rekao je Miljuš.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Prijedor Saša Bursać kaže da je stranačkih funkcija razrješeno više osoba među kojima je i Miljuš.

– Razlog je neispunjavanje partijskih obaveza. Nije ispunio neke zahtjeve koje je dobio ispred partije i to je veoma jednostavan i nama dovoljan razlog. Razriješili smo partijskih funkcija i još neke ljude i u narednom periodu razmotrićemo eventualno još neke mjere koje će donijeti Predsjedništvo i čim se mogne skupiti više od 50 ljudi, s obzirom na to da naš Gradski odbor broji 150 ljudi ove odluke ćemo potvrditi odnosno donijeti i na Gradskom odboru – rekao je Bursać.

On je naveo da je prijedorski SNSD iznenađen odlukom potpredsjednika Skupštine grada Prijedora Gorana Dragojevića da napusti odbornički klub ove partije.

– To nas je sve zateklo. Nažalost, taj je čovjek bio nama i prijatelj i partijski kolega. Nismo se nadali tome. Mislim da je on pogriješio, ali to je njegova odluka. Mi smo odluku prihvatili – rekao je Bursać.

SNSD Prijedor izgubio je skupštinsku većinu jer ima podršku 15, a DNS 16 odbornika. Redovna sjednica Skupštine grada Prijedora zakazana je za danas.

EuroBlic-srpskainfo.com