Inspektoru prijedorske Područne jedinice Poreske uprave Republike Srpske Nemanji Barović određen je jednomjesečni pritvor, saznaje Srna.

Pritvor je odredio sudija Okružnog suda Banjaluka na prijedlog tužioca Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva.

Barović je juče predat u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu promanje mita.

On je uhapšen 6. maja u Prijedoru zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo primanje mita, a policija je pretresla prostorije koje koristi.

Barović je lišen slobobde u svojim službenim prostorijama nakon izvršenog krivičnog djela, a prilikom hapšenja kod njega je pronađena određena količina novca, kao i drugi predmeti koji će poslužiti u krivičnom postupku.

NJega su uhapsili pripadnici Uprave MUP-a za organizovani i teški kriminalitet u okviru akcije kodnog naziva “Svodna” koju je policija sprovela pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva, a usmjerena je na suzbijanje krivičnih djela koruptivnog karaktera.

SRNA