U Republici Srpskoj u protekla 24 časa osam lica su prekršila kućnu izolaciju, a 36 građana nije poštovalo zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Iz MUP-a preciziraju da je riječ o kršnjima zabrane kretanja lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20.00 do 5.00 časova.

Od ove zabrane su izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada, kao i onim kojima MUP izda dozvolu za kretanje.

IZ MUP-a podsjećaju da je u Republici Srpskoj danas od podneva zabrana kretanja koja će trajati do sutra u ujutru u 5.00 časova, u skladu sa odlukom Republički štab za vanredne situacije donesenom s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Policijski čas biće na snazi sutra od 12.00 časova do nedjelje, 3. maja, u 5.00 časova, te ponovo u nedjelju, 3. maja, od 12.00 časova do ponedjeljka, 4. maja, u 5.00 časova, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Republički štab produžio je i primjenu zaključka o zabrani kretanja svim licima van mjesta njihovog prebivališta/boravišta od sutra u 12.00 časova do nedjelje, 3. maja, u 18.00 časova.

RTRS