Posebna sjednica Skupštine grada Prijedora biće održana u utorak, 28. aprila, a većina tačaka dnevnog reda odnosi se na ublažavanje posljedica izazvanih epidemijom virusa korona i vanrednim stanjem kod poslovnih subjekata, najavio je danas gradonačelnik Milenko Đaković.

Osim programa za ublažavanje tih posljedica, odbornici će razmatrati i program korištenja sredstava od naplaćene naknade po osnovu promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe i zakupnine za poljoprivredno zemljište u svojini Republike, program sufinansiranja proljetne sjetve i prijedlog odluke o oslobađanju plaćanja zakupnine za korištenje poslovnih prostora u vlasništvu Grada i oslobađanju plaćanja komunalnih taksa za korištenje prostora na javnim površinama.

Pred odbornicima će se naći i prijedlog odluke o kreditnom zaduženju za realizaciju projekata u oblasti infrastrukture.

Skupština će biti održana u sali Pozorišta Prijedor sa početkom u 10.00 časova.

Đaković je rekao novinarima, nakon sastanka sa šefovima odborničkih klubova i rukovodstvom lokalnog parlamenta, da će u sali Pozorišta tehnički sve biti prilagođeno uslovima neophodnim za poštivanje pravila radi zaštite od mogućeg prenosa infekcije virusom korona.

SRNA