Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković pozvao je danas članove Štaba za vanredne situacije i sve građane da se ne zamore u poštovanju, sprovođenju i nadgledanju svih mjera propisanih na republičkom i lokalnom nivou s ciljem suzbijanja širenja zaraze virusom korona.

Đaković je pohvalio prijedorsku Higijensko-epidemiološku službu na čelu sa načelnikom Milicom Otković, budući da je najisturenija i u riziku od zaraze, a marljivo i predano radi.

“Nemamo novozaraženih, 497 lica je u izolaciji, 596 je izašlo iz nadzora. Juče se novih 15 lica javilo u Higijensko-epidemiološku službu, 20 je u karantinu u Sportskoj dvorani `Mladost`. Petoro ljudi prekršilo je zabranu kretanja”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sjednice Štaba.

On je naveo da je naručena izrada novih 100 kreveta za potrebe karantina jer Prijedor sada ima pet vrsta karantina koji se moraju odvojeno voditi.

“Na račun za pomoć bolnici do sada je uplaćeno 165.406 KM i formiran je tim privrednika i predstavnika bolnice koji će odobravati sredstva za nabavku opreme”, pojasnio je Đaković.

Đaković je naglasio da nema problema u snabdijevanju i zahvalio svima koji nisu podlegli panici i nisu bespotrebno pravili velike zalihe hrane.

SRNA