Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i članovi tima za upravljanje karantinima obišli su danas karantin u zgradi Mašinske i Elektrotehničke škole u Prijedoru, koja se nalazi uz Sportsku dvoranu “Mladost” u kojoj je takođe karantin u kojem je trenutno pet korisnika.

“Formirani su karantini koji će dati odgovor za povratak naših ljudi iz inostranstva koji budu upućeni ovdje, za ljude koji dolaze iz inostranstva, a nisu testirani na graničnim prelazima nego su neobrađeni došli u Prijedor i za ljude starije od 65 godina”, izjavio je Đaković novinarima u Prijedoru nakon obilaska karantina.

Đaković je naveo da je u toku dogovor i formiranje karantina za potrebe prihvata žena i djece u hotelu “Prijedor”, kao i priprema bolničkih kapaciteta za moguću potrebu prihvata većeg broja zaraženih.

“Želimo biti spremni – da nas ništa ne iznenadi”, rekao je Đaković i istakao da Prijedor poštuje i izvršava sve naloge Republičkog štaba za vanredne situacije.

On je naglasio da karantini imaju osnovne uslove za boravak – centralno grijanje i sanitarne čvorove, a da su hotelski predviđeni za žene i djecu, kao osjetljiviju kategoriju.

Razdvajanje pojedinih kategorija osoba koje treba da borave u izolaciji preporuka je Svjetske zdravstvene organizacije.

SRNA