Volonterski centar Omladinskog savjeta grada Prijedora počeo je sa realizacijom akcije “Budimo humani”.

Riječ je o kućnoj dostavi namirnica starijim i nemoćnim osobama, hroničnim bolesnicima, te licima sa invaliditetom, trudnicama i svima u stanju potrebe.

Broj 065/836-968 biće aktivan svakim danom od 9.00 do 12.00 časova za prijem narudžbi, osim nedjelje, a isporuka će se obavljati do 18.00 časova.

-Do 12:00 časova bilo je 16 poziva. Na žalost neki naši sugrađani su pogrešno shvatili pa misle da mi besplatno dijelimo namirnice što nije slučaj. Imamo određeni broj narudžbi u raznim dijelovima grada . Riječ je o potrebi za lijekovima ali i kupovinom namirnica – potvrdio je Radovan Đaković, sekretar OSP-a.

On je dodao da se krenulo u realizaciju prikupljenih narudžbi za danas.

-Molim naše sugrađane da broj 065/836-968 pozivaju samo oni kojima je naša pomoć zaista potrebna i da ga ne zloupotrebljavaju – naglasio je Đaković.

Inače, vodi se evidencija poziva kako bi se spriječila zloupotreba, naručiti se mogu hrana i osnovne životne potrepštine za higijenu, a ne mogu kozmetika, alkoholna pića i slično.

Moguće je naručiti do 15 namirnica, s tim da pojedinačna težina robe ne može biti veća od tri kilograma.

Namirnice se plaćaju po dostavi, bez troškova dostave i po cijeni kao u tržnim centrima.

Sugestija je da budu višednevne nabavke kako se iste osobe ne bi javljale svakog dana. Akcija će trajati dok traje aktuelna epidemiološka situacija.

Priredio – www.prijedordanas.com