Današnja konferencija za štampu SNSD-a je još jedan pokušaj da se opravdaju stvarne namjere Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini Grada Prijedora, a to je da smjene aktuelnog predsjednika Skupštine Grada Prijedora, gospodina Ajdina Mešića.

Procijenili su da s njim ne mogu u ovoj godini ostvariti namjere i realizovati planirane politike.

Nemamo namjeru da ulazimo u polemiku u vezi iznesenih stavova, ali u najmanju ruku je čudno da su učesnici konferencije u potpunosti “upoznati“ kako će se ponašati Klub DNS.

U najmanju ruku čudno, i bez obzira na namjere, moraju znati da GO DNS Prijedor, pa tako i Klub kao najvidljiviji dio te politike, imaju jasne stavove po svakom pitanju i znaće ih sami reći. Ne treba im portparol, a ponajmanje u Klubu SNSD-a. Skupština Grada je mjesto gdje će se sve pokazati. I do sada je Klub DNS-a djelovao argumentima, a Skupštinska većina mišićima, kako to vole reći.

Nevjerovatno je da za samo nekoliko mjeseci Skupštinska većina na čelu sa SNSD-om, mijenja predsjednika Skupštine Grada, a razlog tome je potpuno jasan, da nisu zadovoljni tempom ostvarivanje svoje politike.

A šta je rezultat te politike?

Čitav niz nezakonitih odluka u cilju ostvarivanja kadrovske politike i dovođenje podobnih kadrova. Rezultat te politike je već vidljiv u tim preduzećima i ustanovama.

Logika je, nema veze što je nezakonito, postupak će trajati, a mi ćemo svoju politiku do tada ostvariti.

I još jednom JAVNOST MORA ZNATI, da DNS-ova politika nije od danas do sutra, i da nećemo nasjedati na ovakav vid politikanstva.

Na kraju krajeva, gradonačelnik nije ni predložio tu tačku dnevnog reda, niti je član Komisije za propise glasao iz DNS-a za uvrštavanje tačke.

A kako će se Klub odbornika opredijeliti to je stvar politike DNS-a. I pokušaj bacanja određenih pitanja u dvorište DNS-a bi mogao biti bumerang za one koji se tako ponašaju.

Bolje bi bilo da se zapitaju zašto nisu u stanju da kompletiraju Inicijativu za osnivanje opštine Omarska, i zašto im Ministarstvo vraća na dopunu.

Toliko o namjerama i pokušaju obmane javnosti, što im je u posljednje vrijeme svojstveno.

GO DNS Prijedor