pozar trafo stanica kozarac (3)Današnje mirno zimsko prijepodne u Kozarcu prekinuo je požar na trafo stanici u centru ovog mjesta, preko puta Osnovne škole i Spomen obilježja a pored tržnog centra.

Naime, oko 11 časova se zapalila trafo stanica zbog čega je centar Kozarca ostao bez električne energije.

Brzom i efikasnom intervencijom pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Kozarac spriječeno je dalje širenje vatre na obližnje kuće i tržni centar a požar je potom i ugašen.

Prema riječima Kozarčana, ova trafo stanica je stara preko 50 godina a bila je veoma bitna u snabdijevanju mjesta strujom.

Nedugo nakon što je požar ugašen na lice mjesta su stigli i radnici Elektrodistribucije Prijedor koji su odmah prionuli na posao i pokušaj otklanjanja nastalih kvarova.

Nezvanično saznajemo da je centar Kozarca i dalje (16:30 časova) bez struje a električari čine velike napore kako bi prespojili napajanje preko drugih trafo stanica i omogućili stanovnicima ovog mjesta normalno snabdijevanje strujom u ove hladne zimske dane.

Kozarčani koji su se zatekli u blizini požara naročito su pohvalili brzu i efikasnu intervenciju svojih vatrogasaca iz DVD Kozarac.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
pozar trafo stanica kozarac (1) pozar trafo stanica kozarac (2) pozar trafo stanica kozarac (4)