Humanitarnu akciju, povodom Međunarodnog dana djeteta koji se obilježava 20. novembra, pokrenuo je Savjet učenika naše škole.

Predstavnici naše škole uručili su pakete sa prehrambenim namirnicama Udruženju roditelja djece s posebnim potrebama – Neven u Prijedoru.

20. novembar obilježava se kao Međunarodni dan djeteta od 1989. godine s ciljem boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece.

Pružanje pomoći i podrške ovakvim udruženjima ima za cilj prije svega da se ne osjećaju zaboravljeni i da znaju da smo uvijek tu za njih i da pratimo njihova dešavanja.

Savjet učenika je uručio i pakete s prehrambenim namirnicama i porodicama iz lokalne zajednice, koje su također slabijeg imovinskog statusa, a žive sa članovima porodice kojima je potrebna tuđa briga i njega.

Paketi s namirnicama također su uručeni Narodnoj kuhinji “Optimisti” u Prijedoru, koji svojim radom pružaju pomoć potrebnom stanovništvu.

Akcija prikupljanja pomoći odvijala se u toku prošle sedmice i bila je na dobrovoljnoj bazi te se i ovim putem zahvaljujemo svim učenicima, roditeljima i radnicima škole koji su je podržali svojim donacijama.

Nadamo se da ćemo i u budućnosti nastaviti naš aktivizam i humanitarni rad, te činiti dobra djela i pomagati onima kojima je to potrebno.

OŠ “Kozarac” Kozarac