pavic-prijem-dan republike (2)Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila grada Prijedora Zdravka Karlica izjavila je danas da je Republika Srpska nastala na odbrani, a ne na genocidu.

“Nama je Republika Srpska prvo i osnovno jer su naši najmiliji dali živote za nju. Ovdje su ljudi samo branili svoja ognjišta”, rekla je Karlica novinarima u Prijedoru nakon prijema kod gradonačelnika Marka Pavića povodom Dana Republike.

Predsjednik Boračke organizacije grada Prijedora Zoran Predojević rekao je da je 9. januar svetinja za članove Boračke organizacije i pečat borbe u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

“Zajednički cilj nam je očuvanje i odbrana Republike Srpske od svih zlonamjernika koji žele da ona nestane sa karte Evrope. Mislim da ćemo je, ne samo očuvati, nego i ojačati”, poručio je Predojević.

pavic-prijem-dan republike (1)Predsjednik Udruženja ratnih zarobljenika i logoraša regije Prijedor Zoran Marijanović rekao je da članovi ovog udruženja ostaju na istom putu borbe za Republiku Srpsku kao i prije 20 i više godina.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da članovi ovih udruženja i njihove porodice znaju šta je Republika Srpska i znaju za šta su se borili i za šta su njihovi najmiliji dali živote.

“Način na koji su razmišljali i činjenica da su za Srpsku dali živote obavezuje nas da se prisjetimo i podsjetimo i da odamo zahvalnost svima koji su se borili za Republiku Srpsku i stvorili ovo što danas imamo”, naglasio je Pavić.

On je poručio da gradska uprava u Prijedoru i ove kategorije stanovnika imaju zajednički stav i spremnost da se i danas bore za Republiku Srpsku i da od te borbe nikad ne odustanu.

Osim ova tri udruženja, Pavić je povodom Dana Republike, danas primio i predstavnike rezervnih vojnih starješina.

Delegacije su, nakon prijema, položile vijence na spomenik “Za krst časni”.

SRNA
pavic-prijem-dan republike (3)