Kompanija “Arselor Mital Prijedor” proglasila je večeras pobjednike devetog godišnjeg konkursa za izbor najljepših dječijih likovnih radova koji se raspisuje pred božićne i novogodišnje praznike, a kojem je ove godine tema bila “Bolji čelik za bolji svijet”.

Prvo mjesto osvojila je učenica devetog razreda Osnovne škole “Mladen Stojanović” u LJubiji Matea Komljen, drugo učenica šestog razreda OŠ “Petar Kočić” Tara Crnčević, a treće učenik šestog razreda OŠ “Desanka Maksimović” Maksim Milić.

Predstavnik kompanije “Arselor Mital Prijedor” Predrag Šorga rekao je da je na ovogodišnji konkurs pristiglo više od 200 radova o kojima je odlučivao stručni žiri koji su činili akademski slikari Zoran Radonjić, Milica Đerić i Miroslav Stakić.

“Cilj nam je da vidimo kako djeca gledaju na rudnik i rudarenje, da to maštovito prikažu, pa da mi našim partnerima slanjem tih čestitki prikažemo kako nas djeca vide”, rekao je Šorga novinarima u Prijedoru.

Šorga je dodao da su prva tri mjesta dobila novčane nagrade od 150, 100 i 50 KM.

Prvonagrađena Matea Komljen rekla je da joj je ovo prvo učešće na likovnom konkursu rudnika “Arselor Mital Prijedor”, ocjenjujući da je tema zanimljiva i da se o njoj može crtati.

“Ja sam je posvetila uopšteno ekologiji i mnogo sam istraživala o toj temi zajedno sa nastavnicom. Odlučila sam se za robota koji sav otpad i smeće pretvara u biljke i time popravlja svijet i poboljšava količine kiseonika na planeti”, rekla je Matea.

Na ceremoniji proglašenja pobjednika i dodjele nagrada priređena je zabava za učesnike konkursa i djecu radnika kompanije “Arselor Mital Prijedor” uz animatore, muziku, slatkiše i brojna iznenađenja.

Jedan od prvoplasiranih radova iz Prijedora i Zenice predstavljaće BiH na međunarodnom takmičenju sa predstavnicima iz svih tridesetak zemalja u kojima posluje “Arselor Mital”, a za koje će se moći glasati putem internet stranice ove korporacije.

Pobjednički rad na međunarodnom takmičenju biće zvanična novogodišnja čestitka “Arselor Mitala” u svijetu.

SRNA