Udruženje penzionera grada Prijedora na Kozari organizovalo je za svoje članove drugo godišnje druženje koje je okupilo 1.256 penzionera, među kojima i 160 iz Novog Grada, Kostajnice, Kozarske Dubice, Oštre Luke i Krupe na Uni.

Predsjednik ovog Udruženja Slobodan Brdar rekao je da je ove godine druženje prošireno i na druge opštine prijedorske regije i da je veliko interesovanje članstva za ovakvim događajima.

“Druženje je napravljeno na insistiranje samih penzionera, kojih je dvostruko više nego prošle godine tako da smo podršku za ovakav impozantan skup dobili i od grada Prijedora kao i republičkog udruženja i drugih prijatelja”, rekao je Brdar.

On je potvrdio da prijedorsko Udruženje penzionera ima oko 13.500 članova od ukupno 14.299 penzionera koliko ih živi u Prijedoru.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da su se penzioneri ljudi koji su stvarali sve ovo što smo mi naslijedili i da gradska uprava ima posebnu pažnju prema njima.

“Mi imamo i budžetsku stavku kojom podržavamo naše penzionere i nastojimo im pomoći u mnogim organizacijama koje im odgovaraju, a to je ono najmanje što možemo da bi se odužili ovim ljudima”, dodao je Đaković.

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj rekao je da je grad Prijedor primjer kakav odnos prema svojim penzionerima treba da ima jedna lokalna zajednica.

Druženju su prethodili polaganje vijenaca na spomenik poginulim borcima NOR-a i istorijski čas.

www.prijedorgrad.org