Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je danas prijem da reprezentativce Srbije u sjedećoj odbojci iz Prijedora Dragu Jarića i Savu Mijatovića.

“Ovi sportisti su dali veliki doprinos u stvaranju Republike Srpske i u otadžbinskom ratu dali dio svog tijela, a sada u miru predstavljaju Republiku Srpsku i Srbiju na sportskom terenu”, istakao je Đaković nakon prijema.

On je pojasnio da ovi takmičari u sjedećoj odbojci nemaju mogućnost da brane boje svog entiteta Republike Srpske, a da sa druge strane reprezentacija Srbije nema dovoljno igrača, tako da oni na ovim takmičenja nastupaju pod okriljem reprezentacije Srbije.

Savez sjedeće odbojke invalida Srbije od samog formiranja organizuje odlazak muške reprezentracije na Evropsko prvenstvo u sjedećoj odbojci. Na prethodnom Evropskom prvenstvu koje je održano u Poreču, u Hrvatskoj od 4-12.novembra 2017.godine reprezetacija Srbije zauzela je sedmo mjesto i obezbijedila učešće na Evropskom prvenstvu u koje se organizuje od 15-20.jula ove godine u Budimpešti.

Misija i ciljevi Saveza su da svojim djelovanjem doprinosi razvoju, afirmaciji i promociji sjedeće odbojke za osobe sa invaliditetom kao sport značajan za integraciju i inkluziju osova sa invaliditetom.

Cilj ove posjete bila je moralna i finansijska podrška reprezetativcima iz našeg grada za predstojeće Evropsko prvenstvo u sjedećoj odbojci.

U pratnji i kao podrška reprezentativcima iz Prijedora bio je Miladin Cvijić, predsjednik Odbojkaškog kluba invalida “Kozara” iz Prijedora.

www.prijedorgrad.org