Kada je Grčku zadesio veliki požar prije godinu dana, Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Prijedor organizovala je među svojim članovima akciju prikupljanja pomoći za prijatelje u ovoj državi kao svojevrsan znak zahvalnosti za višegodišnji humanitarni rad arhimandrita Partenijusa u našem gradu, posebno prema djeci poginulih boraca.

-Tada smo sakupili 3.250 KM ali ih zbog komplikacija u bankarskoj administraciji nismo uspjeli proslijediti te smo odlučili da taj novac uručimo lično arhimandritu kada dođe u naš grad. S obzirom da je on ovih dana u Prijedoru povodom slave grada i Crkve Svete Trojice željeli smo da mu uručimo taj novac. Međutim, on je rekao da su ljudi pogođeni požarom već sanirali štetu i da im pomoć sada nije potrebna – rekla je Zdravka Karlica, predsjednica ove organizacije.

Ona je dodala da je Partenius upoznat sa situacijom višečlane porodice Milinković, nakon čega je dao svoj blagoslov da se prikupljeni novac pokloni upravo njima za nastavak izgradnje kuće.

Srećko i Nataša Milinković, koja je dijete poginulog borca, imaju šestoro djece i čekaju sedmo a živjeli su u trošnoj kući.

Kolo srpskih sestara Prijedor pokrenulo je lani veliku humanitarnu akciju nakon čega im je izgrađena nova kuća koja sada treba biti dovršena kako bi se Milinkovići u nju uselili.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com