Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je danas prijem za fudbalere, članove juniorske selekcije Fudbalskog kluba “Rudar-Prijedor” koji su nedavno osvojili titulu prvaka Omladinske lige BiH i plasirali se u Premijer ligu BiH u ovoj konkurenciji.

Mladi fudbaleri zeleno-crnih slavili su u finalnom meču Omladinske lige BiH koji je odigran u Prijedoru nad ekipom Sutjeske iz Foče rezultatom 3:0.

“Ova mlada grupa sportista zajedno sa svojim trenerima i rukovodstvom kluba su ostvarili zaista jedan sjajan uspjeh. To je generacija koja je prije dvije godine u kadetskoj selekciji, takođe, postigla sjajan rezultat sa 108 datih i dva primljena gola i tada su zapaženi na sportskoj sceni, a svoj puni kapacitet su pokazali već sad i ja im na tome od srca čestitam”, rekao je Đaković.

On je mladim sportistima , kao i njihovim trenerima poželio puno sportskog uspjeha.

“Zahvaljujem im se u ime grada Prijedor jer je njihov uspjeh prikaz dobrog rada u sportskim kolektivima u gradu Prijedoru, a posebno sa mladim selekcijama”, rekao je Đaković.

Trener juniora FK “Rudar-Prijedor” Srđan Marjanović je izjavio da je titula zaslužena.

“Očekivali smo ovo iako nije bilo lako. Prošle smo godine bili favoriti, ali nismo uspjeli pa smo zato ove godine bili oprezniji i godinu dana smo čekali i uspjeli smo se plasirati u Premijer ligu”, izjavio je Marjanović.

Kapiten ekipe Marko Janjušić je izjavio da je osjećaj fenomenalan jer su kao ekipa, poslije jako teške sezone uspjeli da se plasiraju i da ostvare taj cilj koji su imali na početku sezone.

“Nadam se da će moje kolege nastaviti sa sjajnim rezultatima u budućnosti i da će sve ići po planu. Kao kolektiv djelujemo sjajno samim tim da imamo veoma teške uslove za rad i treninge, mi smo pokazali svoj karakter i ostvarili smo naš cilj”, naglasio je Janjušić.

www.prijedorgrad.org