U Gradski odbor PDP u Prijedoru u nedjelju će se integrisati Srpska radikalna stranka (SRS) iz grada na Sani. Kako Srpskainfo saznaje integracija će se izvršiti na sjednici Gradskog odbora PDP.

Ona je zakazana za nedjelju u 18 sati u sali Zavoda za izgradnju grada. Sjednici bi trebalo da prisustvuju ministar inostranih poslova BiH u tehničkom mandatu Igor Crnadak, narodni poslanik PDP iz ove izborne jedinice Perica Bundalo i predsjednik Srpske radikalne stranke Milanko Mihajilica. Informacije o integraciji za naš portal porvrdio je predsjednik GO PDP Prijedor, Dalibor Grabež.

– Podržavam ovo odluku SRS, koju vjerujem nije bilo lako donijeti jer su bili duži niz godina dio jedne političke opcije i emotivno su vezani, ali oni su donijeli takvu odluku zbog ukrupnjavanja srpske političke scene. Mi ih rado prihvatamo jer se radi o časnim i poštenim ljudima i patriotama – izjavio je Grabež.

Dodao je da je PDP otvoren i dalje za sve političke organizacije, partije, udruženja i pojedince.

– Za sve koji dijele naše političke stavove i koji žele da sa nama stvaraju bolji ambijent u gradu Prijedoru ali i šire – rekao je Grabež.

Odluka o integraciji Srpske radikalne stranke u PDP donesena je na sjednici Glavnog odbora ove stranke. Ispred PDP je formirana Radna grupa za integraciju koja ce biti obavljena po Gradskim, a potom i Mjesnim odborima.

EuroBlic-srpskainfo.com