Članovi Gradskog odbora SDS-a Prijedor, koji su organizovali današnju Izbornu skupštinu gradske organizacije, angažovali su privatno obezbjeđenje koje nije dozvolilo ulaz na sjednicu nekim članovima Skupštine, iako su imali akreditaciju.

Privatno obezbjeđenje nije dozvolilo ulaz šefu Kluba odbornika SDS-a u Skupštini grada Prijedora Јovani Panić, koja je i predsjednik jednog od mjesnih odbora.

Osim dosadašnjeg predsjednika Gradskog odbora SDS-a Prijedor Milna Tubina, kojeg dio stranke već duže vremena osporava, mjesni odbor Aerodromsko naselje kandidovao je za ovu funkciju Sanju Rađenović koja je napustila današnju skupštinu nakon što joj nije dozvoljeno obraćanje sa govornice.

Po izlasku iz sale gdje se održava skupština, Rađenovićeva je rekla novinarima da joj je u petak, 17. maja, zatraženo da potpiše izjavu da se kandiduje, ali to nije stigla učiniti budući da je kasno obaviještena, zbog čega je njena kandidatura odbačena.

“Izišla sam za govornicu da se zahvalim ljudima koji su me podržali, ali Tubin sve vrijeme suflira radnom predsjedništvu skupštine šta da rade, te mi oni nisu dozvolili ni da se obratim”, rekla je Rađenovićeva.

Iz sale se naizmjenično čuju galama, aplauzi i zvižduci, a radnici privatnog obezbjeđenja često intervenišu.

Dio SDS-a koji se protivi Tubinu juče je održao konferenciju za novinare na kojoj je ukazao na nezakonitosti u sazivanju ove skupštine i pozvao stranačko rukovodstvo da otkloni nepravilnosti.

Panićeva je izjavila juče novinarima da je situacija zabrinjavajuća i alarmantna i prijeti gašenju SDS-a u Prijedoru.

SRNA